Доступність посилання

ТОП новини

Англомовна версія Wikipedia тимчасово недоступна у світовій мережі


Онлайн-енциклопедія Wikipedia тимчасово закрила доступ до своєї англомовної версії – на знак протесту проти законопроектів, який розглядаються в Конгресі США і, на думку ініціаторів акції, можуть бути використані для цензури.

Деякі інші популярні веб-сайти також приєдналися до ініціативи Wikipedia. Зокрема, пошуковик Google на головній сторінці містить заклик: «Скажіть Конгресу: будь ласка, не цензуруйте інтернет!» Google запрошує своїх користувачів надіслати листа американським законодавцям.

У Палаті представників американського Конгресу зараз розглядають законопроект про недопущення інтернет-піратства, у Сенаті США перебуває законопроект про захист інтелектуальної власності. Обидва документи мають на меті посилити боротьбу з незаконним продажем американської інтелектуальної продукції.

Представники музичної та кіноіндустрії твердять, що втрачають мільйони доларів через нелегальне поширення їхньої продукції.

Натомість критики новацій кажуть, що в разі ухвалення цих законів влада матиме повноваження закрити звинувачені в піратстві сайти без належної правової процедури. На їхню думку, це ставить під загрозу свободу слова в інтернеті.
XS
SM
MD
LG