Доступність посилання

ТОП новини

Влада врахує зауваження організації Freedom House – Адміністрація Президента


Адміністрація Президента України уважно вивчає доповідь Freedom House, згідно з якою, в 2011 році в Україні понизився рівень політичних прав. Про це Радіо Свобода сказала речниця Президента Дарія Чепак.

«Всі критичні зауваження, які там висловлені, будуть взяті до відома і враховані в роботі державних органів влади. Я вам хочу нагадати заяву Президента, яка стосувалася вже попередньої доповіді Freedom House. Він тоді сказав про те, що критику, яку є справедливою, необхідно врахувати і ми її врахуємо. А там де є розбіжності – час покаже, сказав тоді Президент», – зазначила його речниця.

на запитання, чи можливо врахувати критику Freedom House у справі Тимошенко, Дарія Чепак сказала: «Оскільки в нас немає можливості впливати на рішення судів, як ви знаєте, то в нас цієї можливості просто немає».

За рейтингом американської громадської організації Freedom House, яка стежить за розвитком демократії у світі, рівень політичних прав в Україні в 2011 році понизився на одну сходинку.

Індекс «Свободи в світі», який Freedom House готує з 1972 року, оцінює можливості людей реалізувати політичні та громадянські права в 195 державах та 14 територіях. В 2011 році 87 держав оцінили як «вільні».
XS
SM
MD
LG