Доступність посилання

ТОП новини

Канада офіційно заперечує брак кваліфікації своїх лікарів, які обстежували Тимошенко


Троє членів медичної комісії, яка обстежувала колишнього Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко, це досвідчені, висококваліфіковані і досвідчені лікарі-практики, наголосив у п’ятницю Радіо Свобода речник міністра закордонних справ Канади Джона Берда Жозеф Лявуа.

За його словами, ці лікарі провели своє обстеження колишнього прем’єра за найвищими медичними стандартами, особливо ж стосовно їхньої об’єктивності й етики.

Галузі, в яких спеціалізуються ці канадські лікарі, доповнюють спеціалізацію німецьких терапевтів-членів комісії, додав речник.

Крім того, він звернув увагу, що висновки канадської групи лікарів є результатом незалежної оцінки, і з ними ознайомили всіх членів медичної комісії з дозволу самої Тимошенко.

За жодних обставин на ці висновки не вплинули ніякі зовнішні чинники, запевнив речник міністра закордонних справ Канади.

У четвер Міністерство закордонних справ України у своїй заяві звернуло увагу, що коли Німеччина відрядила до складу спільної комісії «відомих профільних фахівців із репутацією, яка не викликає сумнівів, та професорськими ступенями», і такого ж рівня фахівців ввело до складу комісії і Міністерство охорони здоров’я України, то канадська частина комісії «формувалася за ініціативою української громади в цій країні і в результаті була організована з двох сімейних лікарів та одного гінеколога».

Відтак МЗС висловило сподівання, що різниця у кваліфікаційному рівні членів комісії від трьох країн, які здійснювали медобстеження Тимошенко, не створить перешкод у визначенні діагнозу та оптимального лікування для неї.
XS
SM
MD
LG