Доступність посилання

ТОП новини

Україна має винести урок з виборів у Росії – спостерігач від ПАРЄ Ольга Герасим’юк


Володимир Путін повернувся на посаду Президента Росії за умов пробудження громадянського суспільства та необхідності радикальних економічних змін у країні. Таку думку висловила у коментарі Радіо Свобода спостерігач за президентськими виборами у Російській Федерації від ПАРЄ Ольга Герасим’юк.

«На тлі доволі агресивних виступів пропутінських сил, гасел, спрямованих проти «гнилої інтелігенції» та «оранжевої чуми»; усупереч мілітарним закликам з радянського минулого на кшталт «ворог не пройде!», «за нами Москва!», – Володимир Путін обраний Президентом інакшої Росії. Це Росія, де набирає обертів громадянське суспільство, де нецензурований інтернет стає альтернативою до провладних ЗМІ», – відзначила у розмові з Радіо Свобода народний депутат України, спостерігач за виборами президента Росії від Парламентської асамблеї Ради Європи Ольга Герасим’юк.

Водночас, на її думку, українська проблематика залишається традиційною для очільника Кремля, але перспектива українсько-російських відносин залежить від уміння Києва захистити свої стратегічні інтереси та вибудувати систему відносин з Кремлем.

«Треба проаналізувати, що нині відбувається у сусідній країні, треба вибудовувати стосунки: усе буде залежати від розуміння нами нашого ж інтересу у даній ситуації, яка змінюється. Ми також повинні винести для себе урок (з російських виборів): боротися треба не за владу, а за правила! За демократичні інститути, за права», – зазначила Герасим’юк.
XS
SM
MD
LG