Доступність посилання

ТОП новини

Посол Польщі: Євросоюз оцінюватиме вибори в Україні після їх проведення


Євросоюз зможе формально оцінювати парламентські вибори в Україні лише після їх проведення. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив посол Польщі в Україні Генрик Літвін у відповідь на запитання, чи існує у ЄС якесь загальне уявлення щодо того, якими мають бути чесні українські вибори.

«Те, що ми маємо, про що можемо говорити детально, – є умови ОБСЄ. ОБСЄ оцінює вибори, але робить це після їх проведення. Немає досвіду, немає процедур оцінки виборів перед їхнім проведенням. Ми матимемо формальну оцінку після виборів», – наголосив він.

Посол також прокоментував перебіг домовленостей щодо укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС. За його словами, у Польщі вітають той факт, що сторонам вже вдалося щонайменше парафувати угоду. «Польща хотіла б, аби Україна і ЄС мали підписану угоду. Ми хотіли б щоб цей крок до євроінтеграції був зроблений іще більший. Але це поки не вдалося – у зв’язку зі справами, на які ми впливу не маємо», – зазначив Генрик Літвін.

Євросоюз відклав підписання угоди про асоціацію у зв’язку з судовими переслідуваннями опозиції, яке в ЄС вважають вибірковим правосуддям.


Повний текст розмови читайте на Радіо Свобода за кілька годин.
XS
SM
MD
LG