Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Дем’янюка хочуть повернути йому громадянство США посмертно


Іван Дем’янюк після вироку суду у Мюнхені 12 травня 2011 року
Іван Дем’янюк після вироку суду у Мюнхені 12 травня 2011 року
Адвокати Івана (Джона) Дем’янюка, який нещодавно помер у старечому будинку поблизу баварського Розенгайма, а раніше був визнаний винним у скоєнні воєнних злочинів при нацизмі, домагаються повернення йому американського громадянства, повідомляє VOA.

Державні захисники, які представляють сторону Дем’янюка, заявляють, що громадянство слід відновити, оскільки уряд США не розкрив інформацію, яка могла допомогти Дем’янюкові при розгляді його справи. У заяві, поданій у четвер увечері до федерального апеляційного суду в Цинциннаті, також наголошується, що федеральний суддя в Клівленді допустив помилку, коли відмовився відновлювати слухання у справі про громадянство Дем’янюка.

Івана (Джона) Дем’янюка позбавили американського громадянства, оскільки було доведено, що він надав імміграційній владі США недостовірну інформацію про те, чим займався в роки Другої світової війни.

Дем’янюк, який жив у передмісті Клівленда, був у травні засуджений у Німеччині мюнхенським судом у справі про пособництво масовим вбивствам. Процес тривав три роки.

Уродженець України, Дем’янюк наполягав на тому, що його прийняли за іншу людину.
XS
SM
MD
LG