Доступність посилання

ТОП новини

Власенко: Тимошенко вивезли з колонії до лікарні проти її волі


Захисник лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, депутат від БЮТ Сергій Власенко висловив переконання, що колишнього прем’єр-міністра вивезли до харківської клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» проти її волі. Про це він повідомив у коментарі Радіо Свобода.

«Я зустрічався з Юлією Володимирівною о першій годині дня п’ятниці. Дійсно, її попередили, якщо буде згода, то в понеділок її можуть перевезти в ЦКЛ. Я попросив Юлію Володимирівну дочекатися висновків щодо цієї лікарні німецьких медиків. На жаль, я отримав ці висновки вже коли вийшов від підзахисної. Після цього вночі з п’ятниці на суботу, достеменно знаючи, що ні в суботу, ні в неділю до неї нікого не допустять, вони її перетягли в лікарню, – розповів Сергій Власенко.

Раніше перший заступник міністра охорони здоров’я, голова міжнародної комісії з обстеження Юлії Тимошенко Раїса Моісеєнко наголошувала, що колишній прем’єр мала можливість вивчити висновки фахівців «Шаріте» у першій половині п’ятниці разом із Сергієм Власенком.

Коментуючи заяви Раїси Моісеєнко про те, що Тимошенко нібито категорично відмовилася від лікування, Власенко наголосив: «Як можна відмовлятися від того, на що не давав згоди?».

Увечері 20 квітня Тимошенко привезли до лікарні, сьогодні вдень після її категоричної відмови починати лікування, її знову доставили до Качанівської колонії.

Раніше захисник Тимошенко Сергій Власенко із посиланням на, як він сказав, висновки німецьких лікарів, заявив, що іноземні медфахівці не рекомендують його підзахисній лікуватися у Харкові. Натомість у МОЗ наголосили, що німецькі лікарі схвалили умови лікування Тимошенко в обраній українській лікарні.
XS
SM
MD
LG