Доступність посилання

ТОП новини

З 10 версій зникнення Василя Климентьєва залишилося чотири – МВС


З 10 версій зникнення харківського журналіста Василя Климентьєва, які розглядало слідство, зараз залишилося чотири. Про це Радіо Свобода розповів перший заступник начальника Департаменту зв’язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков.

«Перша версія – вчинення злочину, пов’язане з професійною діяльністю Климентьєва, друга – вчинення злочину на ґрунті родинних відносин, третя – на ґрунті боргових відносин і четверта – інсценування злочину. Але основною залишається версія про зв’язок злочину з професійною діяльністю», – сказав Бурлаков.

За його словами, працівники міліції під час відпрацювання прилеглої до будинку потерпілого території перевірили понад три тисячі осіб. Це жителі сусідніх будинків та громадяни, які могли бути в гостях чи перебувати в цьому районі вранці 11 серпня 2010 року, коли зник Василь Климентьєв.

Як відомо, на березі Печенізького водосховища, загальна площа якого складає 80 квадратних кілометрів, було знайдено мобільний телефон і ключі потерпілого. 20 водолазів з кількох областей України ретельно перевірили цю водойму, а слідчі опитали понад чотири тисячі осіб, що живуть поруч.

Під час цієї роботи правоохоронці ідентифікували понад 200 невпізнаних трупів, дослідили 12 тисяч дактилокарт, провели 102 експертизи. Загалом матеріали кримінальної справи нараховують 45 томів, повідомив Радіо Свобода перший заступник начальника Департаменту зв’язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков.
XS
SM
MD
LG