Доступність посилання

ТОП новини

Злочинці протягнули руки і до нафтового терміналу "Південний"?


Роман Купчинський

Аудіозапис:

Прага, 9 червня 2004 - На зміну одній тіньовій схемі в українській енергетиці з`являється інша. Під загрозою доля нафтового терміналу "Південний," що неподалік Одеси. Цей морський термінал призначений для перевалки нафти з танкерів до нафтогону Одеса-Броди. Є ознаки, що операторський контракт міг потрапити в руки організованої злочинної групи.

Фірма “Коллайд Лімітід”, сучасний оператор “Південного",- це офшорна фірма, і громадськості не відомо, хто за нею стоїть і за які конкретні послуги ця фірма одержує 24 мільйони доларів річно.

При цьому на офіційному бланку цієї фірми подана московська адреса “Коллайд” – Старий Арбат, 14 і телефонний номер. Ця ж адреса і телефон також належать фірмі “Хайрок пропертіз” – компанії, яку російські газети і західні правоохоронні органи підозрюють у тісній співпраці з російськими кримінальними групами.

Тобто, повторюється схема, де офшорна фірма, пов’язана з українською енергетичною фірмою і кримінальними угрупованнями, розкрадають українське майно, а СБУ і Генеральна прокуратура мовчать.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG