Доступність посилання

ТОП новини

Я б на місці Романа Зварича подав у відставку – Ігор Ґавдяк, голова Українсько-американської координаційної ради.


Мар’яна Драч

Прага, 10 травня 2005 року – Українці за кордоном здивовані заявами міністра юстиції України Романа Зварича, який вважає, що діаспора намагається його дискредитувати. Про це сказав радіо "Свобода" лідер однієї з українських організацій у Сполучених Штатах, голова Українсько-американської координаційної ради Ігор Ґавдяк.

Ігор Ґавдяк

Мене дуже дивує таке твердження пана Зварича. Я можу сказати, що моя організація - Українсько-американська координаційна рада, в якій є мельниківці і двійкарі, за які він згадує, ніколи не виступала проти пана Зварича, ані зачинала оцю справу. Перший раз я це чую. Ми були так само здивовані цим всім, так само, як і всі інші американські українці. Після того, як ця афера вийшла наверх, деякі мої знайомі з Нью-Йорка, які не є членами нашої організації і котрі були у той час на Колумбійському університеті, також мені казали, що заяви пана Зварича були неправдиві.

Мар’яна Драч

Пан Зварич говорить, що звинувачення на його адресу є результатом ідеологічних воєн у діаспорі і порахунків між собою. Чи є якісь докази, що такі війни мають місце?

Ігор Ґавдяк

Я не знаю таких доказів. Просто хотів би почути від пана Зварича, що він має на увазі, бо закиди, які зробила “Українська правда” панові Зваричу, були підтверджені, що він тих дипломів Колумбійського університету не має. Натомість він накидається на українсько-американську діаспору, не даючи ніяких фактів, що це дійсно так. Попросту, я думаю, старається якось вийти з цієї халепи і засуджує діаспору, бо кого іншого буде засуджувати?

Мар’яна Драч

От Ви сказали про халепу. Який Ви бачите з неї вихід?

Ігор Ґавдяк

На мою думку, пан Зварич повинен сам піти у відставку, бо вся ця афера, хто би не був винний, шкодить урядові, шкодить іміджеві президента Ющенка і шкодить цілій Україні. Якби я був на його місці, то ясно, що я б зрезигнував.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG