Доступність посилання

ТОП новини

Уряд не може вiдiбрати у президента повноваження


"Не кабiнет мiнiстрiв визначає, як дiє президент України. Те, що Кабмiн залишається пiдконтрольним президентовi України, витiкає з тексту Конституцiї", - сказав постiйний представник президента України у Верховнiй Радi Юрiй Ключковський.


Про це агентству "Iнтерфакс-Україна" повідомив постiйний представник президента України у Верховнiй Радi Юрiй Ключковський.

"Не кабiнет мiнiстрiв визначає, як дiє президент України. Те, що Кабмiн залишається пiдконтрольним президентовi України, витiкає з тексту Конституцiї", - сказав Ю.Ключковський.

Ю.Ключковський пiдкреслив, що Україна не стала парламентською республiкою пiсля конституцiйної реформи, а залишається парламентсько-президентською республiкою.

Вчора три урядові комітети ухвалили проект рішення, за яким голову держави позбавляють права давати доручення Кабміну.

За словами заступника міністра Кабінету Міністрів Олександра Лавриновича, проект цього рішення не суперечить чинному законодавству:

“Такого рішення Кабінету Міністрів немає. Проект такого рішення, який попередньо розглядався на засіданні трьох урядових комітетів, не може суперечити законодавству, оскільки він виконаний як юридикотехнічна операція з приведення регламенту Кабінету Міністрів у відповідність до Конституції нашої держави. А сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів має розглядатись цей проект” – зазначив в інтерв’ю Радіо Свобода заступник міністра Кабінета Міністрів Олександр Лаврінович.

На вчорашньому спільному засіданні трьох урядових комітетів головував перший віце-прем’єр Микола Азаров. Керівник українського уряду Віктор Янукович перебуває у відпустці. Наразі триває засідання Кабміну.
XS
SM
MD
LG