Доступність посилання

ТОП новини

Рекламна конструкція вбила одесита і ще одного покалічила.


Петро Каландирець Одеса, 30 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) -В Одесі 30 жовтня внаслідок шквального вітру стався обвал тринадцяти секцій залізної огорожі з розміщеними на них трьома рекламними щитами. Внаслідок цього одна людина померла від травм.

Жертва обвалу.
А мешканець містечка Іллічівська потрапив до Одеської обласної клінічної лікарні з травмою голови та численними ранами на ногах. Як повідомив Радіо Свобода представник Міністерства з надзвичайних ситуацій в Одеській області, полковник Валерій Брильов, причиною обвалу стали розміщені на паркані, із порушенням чинних будівельних правил, рекламні щити.

Валерій Брильов: „Рекламні конструкції прийняли на себе основний тиск вітру і потягнули за собою залізний паркан. Паркан склався як паперовий будиночок. У цей час люди проходили поруч. Конструкції не закріпили належним чином, що і стало причиною надзвичайної події”.

Працівники управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області провели на місці обвалу оперативні слідчі дії. Вони не виключають, що за фактом надзвичайної пригоди буде порушена кримінальна справа.

Одеський міський голова Едуард Гурвіц повідомив Радіо Свобода, що у зв’язку з відпрацюванням нової концепції реклами відповідальні служби вже рік не видаються дозволи на розміщення будь-яких рекламних конструкцій. „За цей час сотні щитів, які несли небезпеку для життя людей і були встановлені без належного дозволу, демонтовані. Те, що сталося в Одесі, є великою трагедією. За попередніми даними, рекламна конструкція на паркані була встановлена після узгодження із управлінням Одеської залізниці, на що вони не мали жодного права”, – сказав Одеський міський голова.

Едуард Гурвіц надіслав ввечері 30 жовтня лист на адресу прокуратури з вимогою провести термінове і всебічне розслідування. Він має намір підписати розпорядження і зобов’язати міські служби перевірити усі рекламні щити на території Одеси і у разі виявлених порушень негайно їх демонтувати.

На місці події побував депутат Одеської міської Ради Георгій Селянин. Він вважає, що пригода сталася внаслідок „непрофесійних дій” відповідальних за розміщення рекламних конструкцій чиновників.

„Я гадаю, що найближчими днями ми одержимо відповідь на запитання – на якій підставі ця реклама була розміщена на паркані, що належить Одеській залізниці? Маю припущення, що ці конструкції були розміщені без належного на це дозволу. Все це робилося всупереч численним зауваженням і заявам Одеського міського голови”,– сказав депутат.

Георгій Селянин наголосив на необхідності порушення кримінальних справ стосовно винних у обвалі чиновників.
XS
SM
MD
LG