Доступність посилання

ТОП новини

Президент Віктор Ющенко: Винуватцем Голодомору 1932-1933 років був комуністичний тоталітарний сталінський режим


Україна поминає жертв Голодомору та політичних репресій. За словами Президента України, «ми відзначаємо великий трагічний і водночас знаковий день. Сьогодні ми згадуємо мільйони жертв безвинно загиблих». За словами керівника держави, кажучи про Голодомор, дуже важливо вивчити його уроки. «Можливо, це головне, для чого ми зібралися, щоб потім сказати, що ми добре знаємо свою історію».


Винуватцем Голодомору 1932-1933 років був комуністичний, тоталітарний, сталінський режим, заявив Президент Віктор Ющенко у виступі на церемонії закладки символічного каменю на місці спорудження меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. За словами Президента, «сьогодні ми відзначаємо великий трагічний і водночас знаковий день. Сьогодні ми згадуємо мільйони жертв безвинно загиблих».

Ющенко зауважив, що сьогодні Україна розпочинає суспільний загальнополітичний діалог щодо подій, які мали місце 73 роки тому. За його словами, «не йдеться про пошук винних», але не тому, що цього не варто робити, а тому що вони загальновідомі.

Як сказав В. Ющенко, винуватцем голодоморів був тоталітарно-комуністичний сталінський режим, і сьогодні українці хочуть знати правду та вшанувати пам’ять загиблих. За словами Президента, говорячи про Голодомор, дуже важливо вивчити його уроки. «Можливо, це головне, для чого ми зібралися, щоб потім сказати, що ми добре знаємо свою історію», - сказав він.

Усе про Голодомор на сайті Радіо Свобода:


XS
SM
MD
LG