Доступність посилання

ТОП новини

Президент Джордж Буш збільшить американське військо.


Сергій Куделя Слухати: Вашингтон, 20 грудня, 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Президент США Джордж Буш виступає за збільшення чисельності американських збройних сил. Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції у Білому Домі. Президент вважає, що США повинні бути здатними вести тривалі воєнні дії. Тому він пропонує збільшити кількість сухопутних та військово-морських сил США. Під час відповіді на запитання журналістів, Буш також вперше визнав, що Сполучені Штати далекі від перемоги в Іраку.

Президент США Джордж Буш під час прес-конференції у Білому Домі. 20 грудня 2006 р.
Сполучені Штати й надалі зберігатимуть свою військову присутність у різних частинах світу. Саме тому президент США Джордж Буш наполягає на необхідності суттєво збільшити кількість американських військових.

Джордж Буш: “Ми зобов''язані гарантувати здатність наших військових вести тривалу війну та виконувати різні наші завдання. Тому я вважаю, що нам необхідно збільшити постійний розмір сухопутних та військово-морських сил США. Я віддав розпорядження міністру оборони Гейтсу визначитися з тим, як здійснити таке збільшення”.

Хоча Президент Буш поки не називає конкретних цифр, за повідомленням деяких посадовців, збройні сили США можуть поповнитися 30-ма тисячами нових військовослужбовців. Зараз на активній військовій службі перебувають 507 тисяч американців.

Джордж Буш визнав, що ситуація в Іраку погіршується

Переважну частину своєї прес-конференції президент Буш присвятив Іраку. Вперше за час конфлікту у цій державі він визнав, що ситуація там погіршується, а Сполучені Штати далекі від перемоги.

“2006 рік був важким для наших військ та іракського народу. Ми розпочали цей рік з відчуття оптимізму, коли ми бачили, як 12 мільйонів іракців взяли участь у виборах уряду єдності та вільного майбутнього. Однак, вороги свободи жорстоко відповіли на ці демократичні здобутки. Вони дотримувалися стратегії роздмухування релігійного конфлікту між сунітами та шиїтами, і за рік їм вдалося досягнути успіху”, – заявив Джордж Буш.

США змінять свою стратегію в Іраку

Президент Сполучених Штатів визнав необхідність зміни американської політики в Іраку. Хоча він поки не говорить, якою буде нова стратегія США, лише обіцяє прислухатися до усіх порад, навіть від його політичних опонентів: “Я не буду робити прогнози щодо того, яким буде 2007 рік для Іраку, але скажу лише, що він вимагатиме тяжкого вибору та додаткових жертв, оскільки ворог жорстокий та безжалісний. Я хочу це вам пообіцяти: моя адміністрація буде працювати з республіканцями та демократами, щоб виробити новий шлях до успіху в Іраку”.

Президент Буш також наголосив, що не збирається виводити американські війська з Іраку, і не вважає, що цього хоче американське суспільство. На його думку, виведення військ стане відступом Сполучених Штатів, яке лише посилить екстремістів в Іраку та загрожуватиме майбутній безпеці американців. Водночас президент визнав, що найбільш болюче для нього – усвідомлювати, що через його рішення гинуть молоді американці.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG