Доступність посилання

ТОП новини

Нове відео Фіделя Кастро: кубинський провідник виглядає дещо здоровішим.


Олекса Семенченко Слухати: Лондон, 31 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Кубинського провідника Фіделя Кастро вперше за три місяці показали на місцевому телебаченні. Відео зроблене під час зустрічі Кастро із президентом Венесуели Уґо Чавесом, що відбулася в понеділок, Кастро виглядає здоровіше, ніж раніше. 80-річний лідер каже, що його битва з хворобою ще дуже далека від поразки.

Куба -- Фідель Кастро розмовляє з Президентом Венесуели Уґо Чавесом. Гавана, 29 січня 2007 р.
Кубинці побачили свого вождя вперше цього року. На 10-хвилинному відео Уґо Чавес бажає Кастро здоров''я під звуки гітари: “Я обіймаю тебе не лише від себе, а й від імені мільйонів людей, що бажають тобі добра. Ми у захваті від тебе, Фіделю. Ми тебе любимо, ти нам потрібний, і ми всі йдемо за тобою крок за кроком”.

Згідно з кубинським телебаченням, відео зробили у перебігу неоголошеного візиту Чавеса 29 січня. Кастро на ньому стоїть без допомоги і виглядає досить жваво. Проте його мовлення є дещо невиразним, і йому знадобилася деяка підтримка Чавеса, коли він промовляв гасло кубинської революції

Кастро: “Вони не пройдуть! Батьківщина! Соціалізм!”. Чавес: “Або смерть!”.

На запису також можна чути, як Кастро читає заголовок із роздруківки суботньої статті інтернет-версії аргентинської газети Clarin.

Багато кубинців радіють покращенню здоров’я свого лідера

Кастро зник з публічного життя приблизно півроку тому після небезпечної для життя операції на кишечнику.

Багато людей дивилися нове відео, яке телебачення неодноразово повторювало. Дівчина на ім''я Мілейдіс сказала, що вся нація почувається краще від новини про одужання Фіделя Кастро: “Він здоровий, тож можемо йти далі. Тепер з нами все гаразд”.

У липні 2006 року Кастро тимчасово передав владу своєму молодшому братові — 75-річному міністрові оборони Раулю Кастро. Виглядає на те, що відео розраховане на спростування недавніх чуток про стан здоров''я кубинського провідника. Зокрема, в іспанській пресі цього місяця його стан описували як “дуже тяжкий”.

Тож до багатьох кубинців, із тих, що люблять свого вождя, повертається добрий гумор. Можливо, вони знову згадують про радощі життя, серед яких на першому місці – чудова кубинська музика: дансон, сальса й сон. Приміром така, як у знаменитій композиції легендарного Кампая Сеґундо Chan Chan.

Матеріали до теми:

• “Звуки життя”: Ідіть за мною! • Куба після Фіделя Кастро. • Фідель Кастро вперше передав владу братові. • Аудіозапис програми “Альтернатива”: Фідель Кастро.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG