Доступність посилання

ТОП новини

Хід Юлії.


Тетяна Ярмощук Слухати: Київ, 12 січня (RadioSvoboda.Ua) — Блок Юлії Тимошенко об’єднався у голосуванні з антикризовою коаліцією, разом вони подоли президентське вето на Закон про Кабінет Міністрів. Один із ключових законів у політичній конструкції держави.


В обмін парламентська більшість підтримує закони “Про опозицію” та “Про імперативний мандат у місцевих радах”.

На знак протесту проти такої позиції БЮТ “Наша Україна” залишила сесійну залу. Керівник фракції В’ячеслав Кириленко вважає, що антикризова коаліція поповнилася однією фракцією. Хоча він не вважає це рішення БЮТ остаточним, все одно шкодує з цього приводу.

Юлія звинувачує НУ

Тимошенко не заперечує політичних домовленостей з антикризовиками, однак зазначає, що це лише ситуативна співпраця, а БЮТ уже направив подання до Конституційного Суду щодо перегляду політичної реформи.

Вона також звинуватила нашоукраїнців у лобіюванні власних інтересів.

“Вони блокували трибуну за свої посади, за те щоб зберегти Державне управління справами у своїй власності, аби розпоряджатися санаторіями, профілакторіями... Вони не за народ стояли", — сказала Тимошенко.

Президент закону про КМ не підпише

Схоже, що ухвалення закону про КМ стало сюрпризом і для Секретаріату Президента. Заступник голови Секретаріату Арсеній Яценюк запевняє, що Президент Ющенко його не підписуватиме і залишить це право голові Верховної Ради.

Оскільки глава держави та його Секретаріат вважають, що Закон Про Кабінет Міністрів суперечить Конституції, найближчим часом Президент внесе подання до Конституційного Суду про визнання цілої низки норм цього нормативного акту неконституційним.

А що буде із запланованим на 14-15 лютого національним круглим столом за участю Ющенка, Януковича та Мороза?

Арсеній Яценюк думає, що цей стіл, ймовірно, буде вже квадратний .

Раніше Президент, Прем’єр та спікер парламенту домовилися провести круглий стіл у лютому, тоді має бути розглянута дорожня карта реалізації універсалу національної єдності.

Матеріали до теми: • "Це гра м’язами а вона завжди може призвести до непербачуваних наслідків", - професор Києво-Могилянської академії Олексій Гарань про розвиток подій довкола Закону "Про Кабінет Міністрів”. • Верховна Рада подолала вето Президента на Закон «Про Кабінет Міністрів України». • Верховна Рада подолала вето Президента на Закон про Кабмін. Що це означатиме для політичної системи України?

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG