Доступність посилання

ТОП новини

Тарифи у Києві не обґрунтовані: висновки комісії


Тетяна Ярмощук Київ, 25 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні позачергова сесія Київради, де навколо цього питання обіцяє розгорнутися справжня битва. Що буде із тарифами на житлово-комунальні послуги у Києві, після офіційного висновку депутатської комісії про їхню необґрунтованість? І як вплинуть на всю країну київські тарифні бої?

Тарифи у Києві економічно необґрунтовані. Такий офіційний висновок депутатської комісії. Комісія зробила його перевіривши Київводоканал, Київенерго та ЖЕКи.

Столичні опозиціонери радять меру Черновецькому, якщо і збільшувати тарифи, то не більше, ніж на 60 відсотків, а киянам – закреслювати у платіжках нові цифри та плати по старих тарифах. Втім не вельми сподіваються на успіх у нинішній Київраді. Представник блоку Віталія Кличка Володимир Бондаренко в інтерв’ю Радіо Свобода сказав: “Самі тарифи, які були ухвалені без аналізу і економічного обґрунтування, потім декілька разів корегувалися самим Черновецьким. Є постанова Кабінету Міністрів, яка вимагає встановити квартирну плату по кожному будинку індивідуально, адже будинки зовсім різні за рівнем комфортності. Це головна її (Київради) помилка, що огульно підійшли до квартирної плати. У Києві сьогодні дивна міська рада. Сьогодні стоять на позиціях бездумної підтримки будь-якої пропозиції Черновецького, адже це все щиро оплачується земельними ділянками та майн6овими комплексами”.

Політолог Артем Біденко Радіо Свобода сказав, що на його думку, все-таки буде визнано, що депутатська комісія права, і ми, як демократична держава маємо відмінити ці нечесні тарифи: “Буде створена нова комісія, яка розрахує нові тарифи, тобто, вони будуть все-одно збільшені, правда, це буде не в три-чотири рази, а у півтора, чи два з половиною рази. Натомість ті гроші, які вже деякі свідомі громадяни заплатили по збільшених тарифах, так і залишаться на рахунках київських комунальних організацій. Є певні схеми, щоб ці гроші не повністю надійшли до київського бюджету, а були розподілені між комунальними підприємствами. А далі – як карта ляже”.

Артем Біденко прогнозує, що така ж схема може поширитися і на решту регіонів України.

Від грудня минулого року Київська міська адміністрація збільшила тарифи на житлово-комунальні послуги у три з половиною рази. Згодом ціну знизили на одинадцять відсотків.
XS
SM
MD
LG