Доступність посилання

ТОП новини

Київська презентація спільного проекту “Молодого радіо” (Київ) і “Радіо ЙоЙо” (Берлін).


Тарас Марусик Слухати: Київ, 22 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Київське “Молоде радіо” і берлінське “Радіо ЙоЙо” презентували в столиці України спільний проект “Історія, яку ми живемо”. Це спільна радіопрограма про різні аспекти життя молоді в Україні та Німеччині, про соціальні проблеми, культуру й музику обох країн.

Станіслав Шумлянський (“Молоде радіо”) та Домінік Зоммер (“Радіо ЙоЙо”).
“Радіо ЙоЙо”, перша некомерційна радіостанція для дітей та юнацтва, створена в 2003 році. Хвиля української музики “Молоде радіо” – це перша і єдина радіостанція, яка понад рік, з квітня 2005 по травень 2006 року, крутила винятково сучасну українськомовну музику. Зараз “Молоде радіо” працює у форматі громадського радіо, і його можуть слухати користувачі комп’ютерів.

Молодь, підлітки і політика

Ініціатива створення програми “Історія, яку ми живемо” вийшла від директора берлінської радіостанції Домініка Зоммера. Одного разу, коли він сидів за робочим столом, йому прийшла думка, що дуже важливою темою для молоді і підлітків могла б бути тема політики.

Домінік Зоммер: “Майже в той самий час відбулася Помаранчева революція, і я подумав, як добре було б поєднати ці два аспекти”.

Зоммер розповів також про берлінську презентацію проекту “Історія, яку ми живемо”, що відбулася місяцем раніше. Перша передача цього проекту вийшла в етер 12 грудня минулого року, і відтоді вона звучить щотижня.

Радіо Свобода поцікавилося в німецького гостя, як сприйняла нову програму багатомільйонна аудиторія “Радіо ЙоЙо”?

Домінік Зоммер: “Оскільки головною темою є політика, а в Німеччині захоплення Помаранчевою революцією, на відміну від України, все ще триває, то й дуже велике захоплення передачами. Що стосується інших тем, наприклад, української музики, то можна сказати, що це також добре сприймають слухачі “Радіо ЙоЙо”. Для німців ці теми хоч і екзотичні, але дуже легко зрозумілі”.

Директор берлінської радіостанції також зазначив, що українською музикою їхній етер забезпечує “Молоде радіо”.

Радіо розповідатиме про звичайних українців і звичайних німців

Перша передача спільного проекту “Історія, яку ми живемо” на “Молодому радіо” вийшла 18 січня цього року і буде щотижневою. Директор Хвилі української музики “Молоде радіо”, співпродюсер проекту Станіслав Шумлянський розповів: “Ми робимо таку собі мозаїку сюжетів про звичайне життя німців, українців, тобто такі речі, які не чують ані українські, ані німецькі слухачі, бо в мас-медіа переважно офіціоз або якісь скандали. Ми ж намагаємося подати в наших програмах якісь сюжети зі звичайного життя звичайних німців і звичайних українців, переважно молоді. Цікавість програми полягає в тому, що і українські, і німецькі сюжети будуть виходити в обох країнах. Власне, в цьому специфіка програми, що ми не робимо передачу для німців, а вони не роблять передачу для нас”.

Серед сюжетів, які готують журналісти “Молодого радіо”, каже Станіслав Шумлянський, є сюжети про сучасну українську музику, яку німці практично не знають, про безпритульних дітей на вулицях Києва, про ставлення молодих українців до Євросоюзу, про стан з правами людини.

Київська презентація проекту, яка відбулася в приміщенні Ґете-Інституту, завершилася акустичним концертом гурту “Сад” з піснями на слова Тараса Шевченка.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG