Доступність посилання

ТОП новини

Канцлер Німеччини наразі не бачить перспектив вступу України до ЄС


Про це Анґела Меркель заявила у середу на спільній прес-конференції з прем''єр-міністром України у Берліні. Водночас Віктор Янукович наголосив, що для України є дуже важливою підтримка Німеччини в процесі підписання посиленої угоди з ЄС на 10 років. Український прем’єр також зазначив, що під час переговорів Україна отримала позитивні сигнали щодо перспективи членства в Євросоюзі.


Про це Анґела Меркель заявила у середу на спільній прес-конференції з прем''єр-міністром України у Берліні.

Водночас Віктор Янукович наголосив, що для України є дуже важливою підтримка Німеччини в процесі підписання посиленої угоди з ЄС на 10 років.

Український прем’єр також зазначив, що під час переговорів Україна все ж отримала позитивні сигнали щодо перспективи членства в Євросоюзі: “Головне, що ми побачили і почули, отримали сигнал, що двері Європейського Союзу для України є відчиненими і це буде викладено в новій угоді на наступні 10 років”.

Німеччина зараз головує в Європейському Союзі.

Віктор Янукович у середу відвідав Німеччину з офіційним візитом.

Днем раніше Віктор Ющенко затвердив директиви візиту українського прем’єра. За Конституцією, за зовнішньополітичний курс держави відповідає Президент. Заступник голови парламентського комітету у закордонних справа Олег Білорус висловив сподівання, що Віктор Янукович у Німеччині виконає узгоджені директиви: “Питання, які там обговорюватимуть, стосуватимуться насамперед енергетичної безпеки та будівництва нових газопроводів. Президент повинен знати, які питання Прем’єр обговорюватиме з канцлером. Якщо ні, то це знову є порушення і вторгнення у прерогативи Президента”.

Напередодні візиту Янукович висловив сподівання, що Німеччина підтримає Київ на переговорах про підготовку нової угоди між ЄС та Україною. Німеччина нині головує в ЄС.

Проект угоди про створення «Міжнародного газотранспортного консорціуму» передбачає постачання Росією енергоносіїв, Україна здійснює їх транзит, а Німеччина продає енергоносії в Європі.

Матеріали до теми:

• Про Януковича, директиви та його візит до Німеччини

• Віктор Янукович цікавий для німецького бізнесу

• Віктор Янукович вже проти НАТО? (огляд європейської преси).
XS
SM
MD
LG