Доступність посилання

ТОП новини

Міліція має намір перевіряти осіб, які прибуватимуть до столиці для участі у мітингах, на наявність зброї й інших заборонених предметів


Про це повідомив у четвер речник МВС Костянтин Стогній. За його словами, для забезпечення правопорядку в Києві під час проведення мітингів будуть залучати співробітників обласних управлінь Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомив у четвер речник МВС Костянтин Стогній.

Мітинг на Майдані з вимогою розпуску Верховної Ради. Київ, 29 березня 2007 р.
За його словами, для забезпечення правопорядку в Києві під час проведення мітингів будуть залучати співробітників обласних управлінь Міністерства внутрішніх справ.

Про намір провести акції в Києві у найближчі дні оголосили представники Коаліції національної єдності.

А напередодні – про проведення в суботу на Майдані Незалежності мітингу повідомили БЮТ, «Наша Україна» та громадський рух «Народна самооборона».

БЮТ і «Народна самооборона» заявили, що коаліціанти звозять до Києва «криміналітет» для організації провокацій під час акцій опозиції.

У четвер біля Секретаріату Президента України відбувся пікет, учасники якого тримали прапори БЮТ, «Нашої України», національні стяги. Знодом учасники масової акції перемістилися на Хрещатик

В руках в активістів були плакати з написами: «Пане Президенте, розпустіть парламент», «Верховній зраді не місце у владі», «Президенте, які ще повноваження повинен в тебе відібрати уряд?».
Плакати учасників мітингу


Напередодні глава Секретаріату Віктор Балога повідомив, що до Президента надійшло понад 8 тисяч звернень з вимогою розпуску парламенту.

Сам Віктор Ющенко допускає розпуск Верховної Ради лише після використання всіх можливостей для переговорів щодо врегулювання політичної кризи.

Протягом 29 березня – 3 квітня в Києві відбудеться низка акцій політичних партій та громадських зібрань з приводу політичної ситуації в Україні, повідомив УНІАН начальник головного управління з питань внутрішньої політики Київської міської державної адміністрації Віктор Гончарук.

За його словами, до управління надійшли заявки з приводу проведення відповідних акцій.

Партія регіонів та Союз молоді регіонів України організовують в Києві з 29 по 3 квітня Форум національного єднання.

Плакати учасників мітингу
За даними Гончарука, від четверга, також згідно із заявкою, відбуватиметься мирне зібрання громадян, організоване «Нашою Україною». Він також повідомив, що на 31 березня столична організація ВО «Батьківщина» заявила про організацію громадського заходу на підтримку демократії в Україні.

Крім того, за словами Гончаоука, 31 березня міська організація політичної партії «Вперед, Україно!» презентуватиме Громадянський рух «Народна самооборона» як свого політичного партнера.

Як зазначив начальник головного управління з питань внутрішньої політики Київської міської державної адміністрації Віктор Гончарук, на даний час, враховуючи всі подані заявки, мерія не звертатиметься до судових органів з приводу розведення акцій у часі чи щодо якихось інших запобіжних заходів стосовно учасників акцій.

Матеріали до теми:

• Політична розпущеність: чиї проблеми вирішать розпуск парламенту і масові акції протесту? • "Розпустити не можна залишити" – указ про розпуск парламенту готовий і тільки чекає президентського автографа • Розпуск парламенту. Наразі на словах • Дострокові парламентські вибори доведеться проводити, якщо Верховна Рада не виконає вимог Конституції • Комітет національного порятунку знову рятуватиме? • Міліція має намір перевіряти осіб, які прибуватимуть до столиці для участі у мітингах, на наявність зброї й інших заборонених предметів
XS
SM
MD
LG