Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко має зустрітися з Баррозу, а Янукович – виступити на ПАРЄ


Наталія Вікуліна Брюссель-Страсбург, 17 квітня 2007 (RadioSvoboda.Uа) – У вівторок президент України Віктор Ющенко має відбути з коротким візитом до Брюсселя, де проведе переговори з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу. Водночас український прем’єр-міністр Віктор Янукович має вирушити до Страсбурга, де очікують його виступ на Парламентській Асамблеї Ради Європи.

Український президент має розповісти голові Єврокомісії, як розвивається політична ситуація в Україні. Ющенко планує розказати також про те, які кроки він робить, щоб урегулювати ситуацію демократичним шляхом.

У Брюсселі голова української держави перебуватиме транзитом – Віктор Ющенко їде після цього у британське місто Кардіфф, де разом з польським президентом Лехом Качинським має взяти участь у фінальній презентації заявки України і Польщі на проведення футбольного чемпіонату Євро-2012.

Водночас український прем’єр відвідав Страсбург, де виступив на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи. Приїзд Януковича на засідання ПАРЄ планувався ще минулого року, тобто, задовго до нинішньої політичної кризи в Україні.

Керівника українського уряду супроводжуватимуть віце-прем’єр Володимир Рибак, міністр закордонних справ Арсеній Яценюк і міністр палива й енергетики Юрій Бойко. Янукович має зустрітися з президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи Рене ван дер Лінденом, генеральним секретарем Ради Європи Террі Девісом та доповідачами ПАРЄ з питань України Ганне Северінсен і Ренате Вольвенд.

Думку Віктора Януковича про стан справ в Україні буде враховано на спеціальних слуханнях з української ситуації, які мають пройти в четвер 19 квітня. Ось що сказала в коментарі для Радіо Свобода доповідачка ПАРЄ Северинсен: “Це дуже добре, що на Парламентській Асамблеї відбудуться ці позачергові дебати, і ми також займатимемось цим питанням у моніторинговому комітеті. Ми б дуже хотіли дійти до якоїсь згоди. І я б дуже хотіла мати в Страсбурзі дискусію з представниками “Нашої України”, Блоку Юлії Тимошенко і урядового блоку. Я сподіваюся, що ми можемо з”єднати їх, щоб почути їхні аргументи одне одному”,– сказала доповідачка Парламентської Асамблеї Ради Європи з питань України Ганне Северинсен.
XS
SM
MD
LG