Доступність посилання

ТОП новини

Мандатом по парламенту


Тетяна Ярмощук Київ, 19 квітня, 2007 рік (RadioSvoboda.Ua) – Опозиція заявляє про складання депутатських мандатів. Коаліція збирається на засідання Верховної Ради. А Конституційний Суд продовжує розгляд справи про відповідність Указу Президента про розпуск парламенту нормам Основного Закону.


Опозиція активізувалася. Спочатку опозиціонери спробували не впустити суддів у приміщення Конституційного Суду. А після невдалої спроби Блок Юлії Тимошенко та “Наша Україна” вирішили скласти депутатські мандати.

Лідер фракції нашоукраїнців В’ячеслав Кириленко заявив: “Ми ухвалимо рішення про скасування списку кандидатів у народні депутати від блоку “Наша Україна” на парламентських виборах березня 2006 року. Список блоку “Наша Україна” перестане існувати, а всі депутати припинять свої повноваження”.

Представники коаліції кажуть, що знайдеться заміна

Коаліціянти, яких сьогодні знову зберуть на засідання парламенту, кажуть, що їх не надто переймає рішення опозиції.

Представник Партії регіонів Володимир Зубанов в інтерв’ю Радіо Свобода зазначив: “В “Нашу Україну” входить 6 партій. Партія промисловців і підприємців, в якій зараз 60 кандидатів у депутати, мають право замінити тих депутатів, які пішли зі списку. Думаю, що ППУ із задоволенням делегує своїх кандидатів після того, як з парламенту підуть нашоукраїнці. Так само у БЮТу є проблема із партією “Яблуко”.

Додаткові можливості для Президента Ющенка?

А політолог Олександр Палій наголошує, що “Яблуко” не входить до Блоку Юлії Тимошенко, а “Наша Україна” просто скасує виборчий список. На думку пана Палія, рішення опозиції про складання мандатів дає Президенту додаткові можливості: “В разі, якщо дію Указу про розпуск парламенту буде призупинено, (Президент) зможе видати новий, і заперечити його конституційність буде значно важче, ніж того Указу, який сьогодні є”.

Конституційний Суд розглядає справу щодо розпуску Верховної Ради вже третій день. Судді вирішили працювати щобудня до 27 квітня. А у разі необхідності і довше.

Матеріали до теми:

• Конституційний Суд вже другий день поспіль розглядав справу про відповідність Основному законові Указу Президента про розпуск парламенту • Опозиція закликає українців зібратися на «другий Майдан» • Опозиційні депутати складуть свої повноваження в четвер • ПАРЄ: політичні лідери України здатні розв''язати конфлікт • Опозиція діє • Перспективи імпічменту • Янукович каже, що не боїться нових виборів і не виключає імпічменту Ющенка • Перший крок до рішення. КС розпочав вирішувати долю парламенту

• ФОТОРЕПОРТАЖ, 18.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»
XS
SM
MD
LG