Доступність посилання

ТОП новини

Десятки студентів були вбиті в американському університеті


Сергій Куделя Вашингтон, 17 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – «Монументальною трагедією» називає президент Вірджинського Політехнічного Університету Чарльз Штегер вчорашнє вбивство принаймні тридцяти двох студентів цього навчального закладу. Масове вбивство студентів відбулося у гуртожитку університету та в аудиторії одного з його навчальних корпусів. Особи, відповідальні за злочин та мотиви дій, поки не розголошуються. За повідомленням правоохоронців, один зі вбивць загинув від кулевих поранень на місці злочину.

Маленьке містечко Блексбург на заході штату Вірджинія стало вчора місцем наймасовішого вбивства студентів в історії США. О сьомій годині ранку черговий поліцейського відділу міста отримав повідомлення про постріли у гуртожитку Вірджинського Політехнічного Університету.

Правоохоронці, які прибули на місце події, знайшли там одного вбитого і декількох поранених студентів. А вже за дві години постріли почали лунати в університетських аудиторіях, де у цей час відбувалися заняття. Як розповідають свідки подій, студенти та викладачі у паніці втікали з університетського містечка, а усі навчальні корпуси були оточені десятками озброєних поліцейських.

Жертвами збройного нападу стали декілька десятків студентів та викладачів, з яких близько тридцяти загинули на місці. За повідомлення правоохоронців, серед вбитих є і особа, яка здійснила злочин. Однак, її ім’я та інші особисті дані поки не розголошується.

Президент Вірджинського Політехнічного Університету Чарльз Штегер звернувся із словами співчуття до родичів загиблих і назвав їхню смерть “трагедією монументальних пропорцій”: “Університет перебуває у стані шоку та жаху від того, що тут відбулося. І я хочу висловити свої найщиріші і найглибші співчуття родинам усіх жертв, серед яких є наші студенти”. Попереднє масове вбивство в американському навчальному закладі, яке сколихнуло Америку, відбулося майже рівно вісім років тому у школі Колумбайн, що у штаті Колорадо. Тоді від пострілів двох підлітків загинули дванадцять школярів.
XS
SM
MD
LG