Доступність посилання

ТОП новини

Українська політика вимагає змін, стверджують львів’яни


Галина Терещук Львів, 10 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Відчути відповідальність за власний вибір у парламент закликали львів’ян представники громадської організації «Опора». Вони провели акцію «Почни з чистого аркуша», щоб привернути увагу до виборчого процесу.

На площі перед пам’ятником Каменяреві представники «Опори» розстелили десятиметровий сувій паперу. На ньому були написи «За справедливі вибори! Давай люстрацію!», «Обери Україну!».

Кожен охочий львів’янин міг поставити під цими гаслами свій автограф або ж зробити відбиток руки за допомогою кольорової фарби. Охочих було чимало – від студентів до літніх людей.

Радіо Свобода поцікавилося, що спонукає людей брати участь в акції.

Р.С.: Чи зміниться політична ситуація після виборів?

– Думаю, що так, маю надію. – Зміни потрібні, я, як українка, за зміни. Я тут живу.

Р.С.: Які зміни потрібні?

– Щоб у владі все було нормально, щоб було нормальне суспільство. – Перш за все важливо усвідомити, що узурпувати владу не має право ніхто.

Р.С.: Що для вас нові обличчя в політиці?

– Нові люди, які хочуть змінювати, а не заробляти гроші. – Ми хочемо свободу Україні. – Щоб була справедливість, щоб Україна була українською, а не колонією Росії.

Р.С.: Що змінять вибори?

– Вірю, що зрадники не братимуть участі у державних справах.

Розписаними аркушами паперу з 16-ти українських міст організатори акції обіцяють прикрасити те приміщення влади, представники якої найбільше забули про власний народ.

Матеріали до теми:

• Депутати ПАРЄ та Європарламенту, можливо, допомагатимуть вирішувати кризу в Україні • Конституційний Суд під пресом? • Крок вперед – крок назад: які сценарії компромісу ще можливі? • “Закон суворий, але...” - за якими законами живуть українські політики, та чим є в Україні Конституція? • Меджліс кримськотатарського народу підтримує дострокові вибори • Змагання за владу між президентом і парламентом народжує конституційні кризи. Інтерв’ю з представник Венеціанської Комісії • Нинішній тиждень в Україні буде вирішальним. В Україні прийшов час незалежних політиків. (Огляд світової преси) • Любомир Гузар: "Я б дуже радо хотів у тому напрямі щось зробити, але ніхто нас не запрошує. Мені прийти і пхатися, і сказати: пане Президенте, пане Прем’єре, я хочу вам щось казати, — то понад мої сили"
XS
SM
MD
LG