Доступність посилання

ТОП новини

Віталій Кличко: ЄВРО 2012 в Україні – це дуже велика відповідальність


Василь Зілгалов Прага, 18 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Вісім із дванадцяти членів Виконкому УЕФА проголосували на сесії у Кардіффі /Велика Британія/ за надання права на проведення чемпіонату Європи з футболу у 2012 році Україні і Польщі. Це визначна перемога для обох країн. Про те, що стало причиною такого успіху, розповів Радіо Свобода член української делегації в Кардіффі, почесний чемпіон світу з боксу у найпрестижнішій категорії Даблю Бі Сі Віталій Кличко.

Віталій Кличко
Віталій Кличко: Я хочу подякувати всій нашій команді. Була дуже потужна команда, на мою думку. Вона була найпотужніша зі всіх представників – Італії, Хорватії, Угорщини. І Україна та Польща прийняли участь, приїхали два президенти – України та Польщі. Було дуже багато таких популярних постатей, як Олег Блохін, Андрій Шевченко, Сергій Бубка. І ми зробили дуже емоційну, дуже сильну презентацію, яка, на мою думку, зробила своє, і виконавчий комітет УЕФА ухвалив рішення віддати проведення цього чемпіонату до України і Польщі. Це дуже велика відповідальність, і всі емоційно, дуже емоційно це сприйняли. Хлопці побігли за салом! Будемо зараз святкувати і відлітаємо додому, до Києва і будемо святкувати також із мільйонами прихильників футболу у Києві.

Р.С.: Віталію, а чи можна це порівняти з тим, як ти виграв пояс чемпіона в Дабл"ю Бі Сі?

В. К.: Знаєте що, якби я виграв Дабл"ю Бі Сі пояс в Україні, це можливо було б порівняти. Але я виграв тоді, на жаль, в Америці. Для України сьогодні – це найважливіша спортивна подія за всю історію нашої країни. І, на мою думку, нічого такого ще не було в Україні, і це дуже велика відповідальність.

Р.С.: А чи можна цю подію прирівнювати до першого кроку України до Європейського Союзу?

В. К.: Ми не можемо ще собі уявити, яка важлива подія зараз сталася. Вона матиме великий вплив економічний, на розвиток інфраструктури, туристичної інфраструктури, спортивної... Це буде дуже важливий крок до Євроінтеграції.

Р.С.: Наскільки Україна готова проводити цей чемпіонат Європи?

В. К.: Якщо відверто казати, нам потрібно побудувати готелі, нам потрібно побудувати аеропорти, ми вже будуємо в Дніпропетровську, Донецьку сучасні стадіони. Нам потрібно це зробити також у Львові, у Києві. Нам дуже багато що треба зробити. І не так багато часу. Залишилося 4 з половиною роки. І я впевнений, що ми зможемо це зробити. У нас є час.

Р.С.: Віталію, що ти хочеш сказати слухачам Радіо Свобода з цього приводу?

В. К.: Слухачам Радіо Свобода я хочу сказати з цього приводу, що можна сто разів послухати, але краще один раз побачити. Я запрошую всіх на чемпіонат Європи 2012 року! Всіх слухачів Радіо Свобода!

Матеріали до теми:

• Україна та Польща прийматимуть Чемпіонат Європи з футболу в 2012 році • “Українське євро” - Україна разом із Польщею будуть господарями Чемпіонату Європи з футболу 2012-го року! • Ляпас від УЄФА змусив італійців замислитися • Україна і Польща проведуть «Євро-2012». Як реагують регіони? • Україна та Польща радіють з перемоги у царині футболу • На Чемпіонат Європи з футболу 2012 року їхатимуть до України і Польщі • Хорватам ввижається рука української мафії. А угорці розчаровані рішенням чиновників • Президенти України та Польщі підтримують у валійській столиці спільну заявку своїх країн на проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року
XS
SM
MD
LG