Доступність посилання

ТОП новини

Хто фальсифікував ухвалу уряду Криму про надання землі у заповіднику?


Володимир Притула Сімферополь, 23 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — У Криму — черговий земельний скандал. Правоохоронці викрили сфальсифіковану ухвалу уряду автономії про надання землі на Південнобережжі. Кримська прокуратура вже порушила кримінальну справу, а деякі чиновники терміново «захворіли».

Пікет під стінами кримського парламенту
(RadioSvoboda.Ua)
«Партія регіонів і Віктор Янукович мають дати відповідь: вони за НАТО чи ні?» — Попід стінами кримського парламенту киплять пристрасті: активісти проросійських організацій вимагають від «регіоналів» змінити програму Партії регіонів щодо євроатлантичної інтеграції й оголосити Росію гарантом безпеки та суверенітету України.

Не менш гаряче і в приміщенні Верховної Ради автономії. Тут деякі депутати вимагали засудити перепоховання 18 травня в Бахчисараї відомого кримськотатарського діяча Едіґе Киримала, якого радянська влада обвинувачувала у співпраці з нацистами.

Так під галас про НАТО і колаборантів депутати під час сесії уникнули розгляду вкрай дражливої теми — скандалу, що розпочався з порушення днями кримінальної справи за фактом підробки документу — постанови Ради Міністрів АРК.

Звинувачують голову Рескомзему, а він раптом захворів

За цією постановою керівник Республіканського комітету з земельних ресурсів Микола Голубев уклав «неправочинний договір оренди майже 10 гектарів землі у межах Ялтинського гірсько-лісового заповідника».

За повідомленням прес-служби Прокуратури Криму, цей договір зареєстрований на підставі постанови кримського уряду від 14 грудня 2004 року № 646 «Про надання земельної ділянки в оренду компанії „Зоряне небо“». Насправді ж цей урядовий документ стосувався надання землі і не цій компанії, а іншому підприємству, і не в Ялті, а в Сімферопольському районі.

Лідер кримського БЮТу Андрій Сенченко
(RadioSvoboda.Ua)
І хоча справа відкрита лише за фактом злочину, а не проти когось, лідер кримської організації партії «Батьківщина», народний депутат України Андрій Сенченко заявив Радіо Свобода, що саме голова Рескомзему Криму Микола Голубев «зробив найбільший внесок у підйом корупції та організацію чорного ринку землі». Це лише «невеликий вияв усього того бруду, який сьогодні кипить у Рескомземі», вважає Андрій Сенченко.

Сам Микола Голубев ніяк не коментує ні порушення прокуратурою кримінальної справи, ні закидів на його адресу, а в приймальні кримського Рескомзему повідомили, що його голова хворіє.

Усі обіцяють розібратися й покарати

Кримський спікер Анатолій Гриценко і прем''єр Віктор Плакида
(RadioSvoboda.Ua)
Чи не на «політичне збереження» ліг до лікарні чиновник, не знає навіть кримський прем’єр Віктор Плакида, але обіцяє розібратися. За його словами, зараз усі факти, які стосуються цієї справи, перевіряють, і, «на жаль», уже є підстави для того, щоб казати, що там є порушення: «Але хто зробив, як зробив і хто повинен відповідати — ми розберемося, і тоді я дам повну відповідь».

Рішучі дії обіцяє і спікер місцевого парламенту Анатолій Гриценко. Ті посадовці, які брали участь у фальсифікації документу, звичайно, будуть притягнуті до відповідальності, обіцяє він: «Якщо це зробив голова Комітету з земельних ресурсів Голубев, то, безумовно, він буде звільнений із посади голови Комітету».

Справа за Прокуратурою автономії.

Матеріали до теми:

• Земельний скандал у Криму – слід одного з лідерів «регіоналів». • Для гольф-клубу земля є, для репатріантів – немає. • Як заповідники на інвестиції міняли. • Земельне питання, що перешкоджає щастю... сімейному.
XS
SM
MD
LG