Доступність посилання

ТОП новини

У Секретаріаті Президента відбулася 5-годинна зустріч глави держави та прем’єра


Керiвник прес-служби секретарiату президента Олег Кошельов повідомив, що «Зустрiч вiдбувалася за закритими дверима». Президент, прем''єр роз''їхалися, жодної iнформацiї немає. Тим часом робоча група зробила перерву в своєму засіданні до закінчення зустрічі Президента і прем’єра. Представник «Нашої України» Микола Оніщук вважає, що компромiсну дату виборiв можуть узгодити лише Ющенко і Янукович.

Віктор Ющенко та Віктор Янукович розмовляли віч-на-віч. Про подробиці переговорів не повідомляють. Раніше у понеділок керiвник головної служби iнформацiйної полiтики секретарiату президента Лариса Мудрак повідомила, що у розмові була зроблена коротка перерва, оскільки пан Янукович виїжджав на зустрiч з президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи Рене ван дер Лiнденом, пiсля чого повернувся для продовження переговорiв з главою держави.

Тим часом робоча група зробила перерву в своєму засіданні до закінчення зустрічі Президента і прем’єра. Представник «Нашої України» Микола Оніщук вважає, що компромiсну дату виборiв можуть узгодити лише Ющенко і Янукович: “Що стосується самої дати, ми називали можливі дати. Природно, що представники опозиції пропонували главі держави, щоб це був липень, зокрема, 15 липня. Що стосується фракцій коаліції, то їхня рекомендована дата – це кінець вересня, жовтень. Це рівень компромісу, який має бути досягнутий між Президентом і прем’єр-міністром”.

Робоча група з підготовки позачергових виборів до Верховної Ради сьогодні розглядала процедуру ухвалення в парламенті виборчих документів.

За понад два тижні своєї діяльності представникам коаліції та опозиції не вдалося знайти компромісу щодо проведення дострокових виборів.

Матеріали до теми:

• Україна-ПАРЄ: довкола української кризи • Конституційна колотнеча триває • Оксана Забужко: «У нас зазвичай політикою називається стриптиз політичних еліт і розклади між ними, ця сама картярська гра, в яку вони бавляться. Значить Петя проти Васі, Вася проти Юлі, Юля проти Віті і так далі...» • Свобода слова у Росії і вплив російських ЗМІ на Україну • Конституційний Суд припинив розгляд Указу Президента про розпуск парламенту від 2 квітня • Третій тиждень перемовного марафону
XS
SM
MD
LG