Доступність посилання

ТОП новини

Блок Юлії Тимошенко не буде приєднуватися до блоку, який створюють «Наша Україна» і «Народна самооборона», й піде на вибори самостійно


Водночас БЮТ співпрацюватиме з усіма іншими демократичними політичними силами й підтримуватиме їх, щоб вони разом змогли створити більшість у новому парламенті, заявила Юлія Тимошенко. «Наша Україна» і «Народна самооборона» підписали у четвер декларацію про створення єдиного виборчого блоку, «Українська правиця» заскочена, що це зробили без неї, а БЮТ піде на вибори окремо.

Юрій Луценко та В'ячеслав Кириленко обмінюються підписаними документами
Водночас БЮТ співпрацюватиме з усіма іншими демократичними політичними силами й підтримуватиме їх, щоб вони разом змогли створити більшість у новому парламенті, заявила Юлія Тимошенко.

«Наша Україна» і «Народна самооборона» підписали у четвер декларацію про створення єдиного виборчого блоку, «Українська правиця» заскочена, що це зробили без неї, а БЮТ піде на вибори окремо.

У документі, який підписали лідери «Нашої України» і «Народної самооборони» В’ячеслав Кириленко і Юрій Луценко біля будівлі Секретаріату Президента, наголошено, що через об’єднання цих сил закладається фундамент єдності в демократичному таборі.

Ці політичні сили також зобов’язались забезпечити утворення єдиної демократичної політичної партії. Вона виражатиме національні пріоритети розвитку та європейських соціально-економічних і політичних цінностей в Україні, мовиться в підписаному документі.

Кириленко і Луценко запросили БЮТ та «Українську правицю» приєднатись до нового блоку.

«Цим документом ми відкриваємо двері для всіх інших демократичних українських партій. Ми готові заявити не тільки про створення єдиного виборчого блоку і виборчого списку, але й про чіткі наміри створити єдину демократичну партію», – сказав Юрій Луценко.

Блок Юлії Тимошенко не буде приєднуватися до блоку, який створюють «Наша Україна» і «Народна самооборона», й піде на вибори самостійно, заявила у відповідь його лідерка.

Водночас БЮТ співпрацюватиме з усіма іншими демократичними політичними силами й підтримуватиме їх, щоб вони разом змогли створити більшість у новому парламенті, сказала Юлія Тимошенко.

Тим часом для «Української правиці» угода між «Нашою Україною» i «Народною самообороною» стала несподіванкою, каже один із лідерів «Правиці» Юрій Костенко.

«Саме цю декларацію нас підписувати не запрошували. Переговорний процес відбувається у два ешелони. На одному рівні виступає Кириленко та Луценко, ну, а „Правиця“ для них поки що не є рівноправним партнером», – зазначив Юрій Костенко.

Водночас партія «Пора» заявила, що приєднується до декларації «Нашої України» і «Народної самооборони» про створення єдиного блоку і очікує на підтримку цієї декларації і з боку блоку «Рух – Українська правиця».

Раніше «Наша Україна», «Народна самооборона» і «Українська правиця» парафували угоду про створення передвиборчого «мегаблоку» демократичних сил. Юлія Тимошенко і раніше заявляла, що її блок піде на вибори окремо.
XS
SM
MD
LG