Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Мороз розкритикував заклик президента відмовитися від депутатської недоторканності


Віктор Ющенко розраховує, що його ініціативу підтримають усі відповідальні політичні партії і кожен кандидат у народні депутати України.


Як повідомила прес-служба Верховної Ради, заяви Віктора Ющенка спікер назвав «пропагандистською грою».

На думку Мороза, цим закликом Президент почав агітацію за референдум для ухвалення нового тексту Конституції.

Депутат 5 скликання від Партії регіонів Ярослав Сухий в ефірі Радіо Свобода так зреагував на вчорашню заяву Президента: «В Україні існує інститут особливого притягнення до відповідальності Президента, суддів, народних депутатів України. Якщо Президент виступає з ініціативою скасувати сам інститут недоторканності – скасовуємо для всіх, а не окремо для народних депутатів України».

Президент Ющенко у телевізійному зверненні до народу запропонував політичним силам відмовитися від депутатської недоторканості. На його думку, це допоможе подолати корупцію у парламенті. За словами Президента, «У парламенті творять закони, а не ховаються від них. Зі зловживаннями депутатським імунітетом, безумовно, треба покінчити. Суспільству набридло бачити відверту демонстрацію безкарності та зверхності над законом і над людьми. Скасування необмеженої депутатської недоторканності є ключем до подолання парламентської корупції. Це – крок до змін. Це – реальна дія для нормалізації політичного життя в країні».

Віктор Ющенко розраховує, що його ініціативу підтримають усі відповідальні політичні партії і кожен кандидат у народні депутати України.

Матеріали до теми:

• Президент Віктор Ющенко закликає політичні сили публічно зобов’язатися скасувати необмежену депутатську недоторканність. • Чи скасують депутатську недоторканність? • Нові політичні обличчя: чи сприятимуть перевибори їхній появі? • Чому й надалі опозиція нагадує Лебедя, Рака і Щуку? З приводу останніх заяв представників мегаблоку. • Третій раз в Конституційний Суд • Політична криза в Україні: як її бачать журналісти в Донецьку і Львові?
XS
SM
MD
LG