Доступність посилання

ТОП новини

У Криму відзначили головне російське державне свято


Володимир Притула Сімферополь, 12 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму сьогодні гучно відзначали головне російське державне свято – День Росії. У Сімферополі після мітингу прихильників “російсько-української дружби та стратегічного партнерства” розпочався великий концерт артистів російської естради. Як стемніє, над містом прогримить салют. Всі ці заходи відбуваються за підтримки кримської влади і на кошти московської. А в Севастополі проросійські активісти на честь свята влаштували антиукраїнську акцію

Молодіжний марш на честь Дня Росії у Севастополі
(RadioSvoboda.Ua)
Молодіжний марш на честь Дня Росії на майдані адмірала Нахімова
(RadioSvoboda.Ua)
Севастопольські школярі та студенти не дуже активно підтримують лідерів проросійських молодіжних організацій. Втім, останнім вдалося вивести на “російський марш” близько тисячі юнаків і дівчат. Це переважно діти військовослужбовців Чорноморського флоту, учні середньої школи №8 Міністерства оборони Росії і студенти низки місцевих філій російських вищих навчальних закладів, яких чимало у Севастополі.

Марш, що пройшов центральними вулицями міста, присвячений державному святу сусідньої країни – Дню Росії.

“Дорогі севастопольці! Сьогодні вас вітають учасники акції, присвяченої Дню Росії. Хай живе єдність Росії, України і Білорусі. Ура, друзі!” , – намагалися скандувати учасники демонстрації. Водночас її організатори пробували переключити увагу демонстрантів на внутрішні українські проблеми: “Друзі! Ющенку і Тимошенко – ганьба! Ганьба!”

Проросійському маршу докучало спекотне сонце

Севастопольські реалії - червоний прапор міста Севастополя і синьо-жовтий державний прапор України над міською радою
(RadioSvoboda.Ua)
Севастопольців вітають із Днем Росії
(RadioSvoboda.Ua)
Оскільки кримська спека і багато якісного українського пива розслабляють навіть севастопольську молодь, то організатори проросійського маршу підбадьорували демонстрантів піснями.

“Легендарний Севастополь – гордість російських моряків!” – це звучало як серйозний аргумент у суперечці за місто-порт. Але вже повертаючись автомобілем до корпункту, я піймав хвилю місцевої радіостанції, де був інший погляд та інший аргумент, хоч і звучав він тією ж мелодією: “Величавий Севастополь, місто слави й кораблів! Севастополь, Севастополь – білокам’яна столиця українських моряків!” – Це був музичний подарунок і привітання учасникам “Російського маршу, який сьогодні проходив у нашому місті, – від флотського Радіо “Бриз!”.

Загалом акція пройшла без ексцесів, якщо не брати до уваги кількох юних демонстрантів, яких кримська спека та українське пиво таки звалили з ніг на Приморському бульварі. Проте, там була тінь і м’яка трава.





Матеріали до теми:

• Пам’ятник Єкатерині ІІ у Криму: хто бажає встановити і хто протестує • До Криму з’їжджаються козаки з Росії, Придністров’я та Абхазії, щоб закласти камінь, де збудують пам’ятник імператриці Єкатерині II • У Криму відзначили 224 річницю захоплення півострова Російською Імперією
XS
SM
MD
LG