Доступність посилання

ТОП новини

Висловлювання Президента Росії, що Москва готова перенацілити свої ракети на Європу в разі розташування там американської системи ПРО, викликають «жаль» у НАТО


Російський Президент також скритикував ситуацію в Україні. За його словами, «Там справа йде просто до суцільної тиранії. Повне порушення Конституції, всіх законів і так далі».

Речник Північноатлантичного союзу назвав цю заяву Владіміра Путіна «небажаною і зайвою».

Джеймз Аппатурай додав при цьому, що єдиною країною, яка спекулює на питанні перенацілення своїх ракет на Європу, є саме Росія.

Напередодні саміту Групи Восьми в німецькому Гайліґендаммі Владімір Путін дав інтерв’ю іноземним журналістам, в якому зробив різкі заяви на адресу Заходу.

Серед іншого російський президент повторив, що планована американська система ПРО в Польщі та Чехії становить загрозу для Росії.

«У разі розташування систем протиракетної оборони в Європі, і сьогодні попереджаю, — будуть кроки у відповідь. Ми змушені працювати над своєю безпекою. Не ми ініціатори цього процесу», — сказав Путін.

Російський Президент у тому інтерв’ю також скритикував ситуацію в Україні. За його словами, «Там справа йде просто до суцільної тиранії. Повне порушення Конституції, всіх законів і так далі».

Ці слова російського керівника вже викликали перші реакції в Україні.

Спікер парламенту Олександр Мороз висловив думку, що це висловлювання в будь-якому разі не може стосуватися діяльності Верховної Ради.

А член ради партії «Наша Україна» Наталя Прокопович вважає, що такі заяви російського Президента нагадують піар-акції для іміджу російської демократії.

«У вустах Путіна заяви про розквіт тиранії в Україні просто смішні. У нас люди виходять на вулиці, щоб заявити про свою позицію. У ЗМІ можна побачити повний спектр думок i поглядів. Росіяни можуть тільки мріяти про такий рівень демократії, як в Україні», — заявила представниця «нашоукраїнців».

Матеріали до теми:

• Джордж Буш у Празі переконуватиме чехів у необхідності американського радару • Мешканці Чехії висловлюються проти розміщення американського радару у їхній місцевості • Посол США в НАТО: Росіянам не варто було б створювати свої ракети, а спільно з нами будувати ПРО • Росія – США: Чи розпочнеться нова гонка озброєнь і «холодна війна»? • Експерти Чехії, США, західноєвропейських країн обговорюють у Празі проблеми американської системи ПРО в Європі • Російські випробування ракет – «більш політичний акт, аніж військово-технічний». (Інтерв’ю з керівником Центру досліджень Армії конверсії та роззброєння)
XS
SM
MD
LG