Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович прогнозує набуття чинності угоди з Європейським Союзом про спрощення оформлення віз уже восени


Водночас представник України при ЄС Роман Шпек висловив сподівання, що обидві сторони здійснять необхідні юридичні процедури до кінця року для того, щоб угода набула чинності з 1 січня 2008 року. У понеділок у Люксембурзі відбулося засідання Ради співпраці Україна — Європейський Союз. Результатом засідання є підписання угод між Україною і ЄС про спрощення оформлення віз, про реадмісію, про торгівлю сталлю, а також затвердження обновленого Плану дій Україна—ЄС у сфері юстиції, свободи й безпеки.

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович на засіданні Ради співпраці Україна — ЄС у Люксембурзі, 18 червня 2007 р.
«В Україні парламент може ратифікувати цю угоду швидше за все не раніше осені», — сказав Прем’єр-міністр на спільній прес-конференції з Прем’єр-міністром Люксембурґу Жаном-Клодом Юнкером.

Він припустив, що Європейський Парламент також схвалить цю угоду восени.

Водночас представник України при ЄС Роман Шпек висловив сподівання, що обидві сторони здійснять необхідні юридичні процедури до кінця року для того, щоб угода набула чинності з 1 січня 2008 року.

У понеділок у Люксембурзі відбулося засідання Ради співпраці Україна — Європейський Союз.

Результатом засідання є підписання угод між Україною і ЄС про спрощення оформлення віз, про реадмісію, про торгівлю сталлю, а також затвердження обновленого Плану дій Україна—ЄС у сфері юстиції, свободи й безпеки.

Матеріали до теми:

• Як довго чекати українцям спрощення оформлення віз після сьогоднішнього підписання угоди між Україною та ЄС? • Угода про спрощення візового режиму: “прості” візи до Євросоюзу лише для “непростих” українців? (Прямий ефір) • Німецькі політики знову сперечаються навколо правил видачі віз громадянам України • Адріан Северин: «Кращий візовий режим для українців – це не подарунок для них. Ідеться про інтерес Євросоюзу»
XS
SM
MD
LG