Доступність посилання

ТОП новини

Тейлор: Двері НАТО відчинені для України, якщо українська держава буде до цього готова


Про це заявив сьогодні Посол США в Україні Вільям Тейлор, виступаючи в Києві на міжнародному форумі “Євроатлантичне майбутнє України”.


Про це заявив сьогодні Посол США в Україні Вільям Тейлор, виступаючи в Києві на міжнародному форумі “Євроатлантичне майбутнє України”.

«Постає два запитання – чи готова держава, у даному випадку Україна, до прийняття тих принципів, на яких ґрунтується НАТО? Це – верховенство права, захист громадянських свобод і контроль з боку суспільства над діяльністю влади. Наприклад, якщо ідеться про українську армію – то під проводом міністерства оборони там відбулись позитивні реформи. Якщо ж дивитись на сектор безпеки загалом – то ця галузь виглядає заполітизованою, у ній відсутня єдність. Тут потрібні серйозні зміни. А друге питання – чи хоче держава вступити до Альянсу?», – заначив Вільям Тейлор

Посол США в Україні також наголосив, що євроатлантичний успіх України стане прикладом для інших держав регіону – Молдови, Білорусі, Грузії, для багатьох людей в Росії.

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко: У зв''язку з можливим перенаціленням російських ракет на об’єкти у Європі Україна повинна прискорити вступ у НАТО • Міжнародний форум «Євроатлантичне майбутнє України» • «НАТО: свій чи чужий?»
XS
SM
MD
LG