Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура розглядає 4 версії техногенної аварії на Львівщині, однією з яких є втручання сторонніх осіб


Про це повідомив прокурор Львівської області Анатолій Пришко. За його словами, катастрофа могла статися також внаслідок неправильних дій працівників локомотивної бригади, порушення правил безпеки при перевезенні небезпечного вантажу та неналежний стан колій. Тим часом кількість госпіталізованих на вечір середи зросла до понад 80 осіб. А загальна кількість евакуйованих із зони аварії, в тому числі скерованих на оздоровлення дітей, становить понад тисячу осіб.


Про це повідомив прокурор Львівської області Анатолій Пришко.

За його словами, катастрофа могла статися також внаслідок неправильних дій працівників локомотивної бригади, порушення правил безпеки при перевезенні небезпечного вантажу та неналежний стан колій.

Сьогодні міністр транспорту України Микола Рудьковський припустив, що причиною аварiї на Львівщині мiг стати незадовiльний стан цистерн.

Однак радниця голови правління «Казфосфату» Айсулу Оразова в інтерв’ю Радіо Свобода заявила, що партію жовтого фосфору з Казахстану відправили в технічно справних цистернах.

Кількість госпіталізованих на вечір середи зросла до понад 80 осіб.

За повідомленням прес-служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, до медичних установ iз симптомами інтоксикації дихальних шляхів звернулися, зокрема, 25 ліквідаторів аварії.

Загальна кількість евакуйованих із зони аварії, в тому числі скерованих на оздоровлення дітей, становить понад тисячу осіб.

За словами речника МНС Ігоря Кроля, у середу на засіданні штабу комісії з лiквiдацiї наслідків надзвичайної ситуації вирішили не проводити примусової евакуації населення.

Прес-служба Мiнiстерства з питань надзвичайних ситуацій повідомила, що на території, прилеглiй до мiсця аварiї на Львівщині, не виявили перевищення вмiсту сполук фосфору

Органи санепiдслужби, державної екологiчної iнспекцiї, водного господарства i ветеринарної служби обстежили населенi пункти Буського, Кам''яно-Бузького, Бродівського та Радехiвського районiв областi.

За iнформацiєю МНС вмiст фосфатiв у водi в колодязях i рiчках, зокрема, в Захiдному Бузi, вiдповiдає нормi.

17.07.2007 р.
Раніше у середу Міністерство охорони довкілля повідомляло, що в повiтрi сiл Ангелiвка i Лiсове в Львiвськiй областi виявили значне перевищення фосфорного ангідриду.

Тим часом Міністерство охорони здоров’я рекомендує жителям ураженого фосфором регіону обмежити перебування на відкритому повітрі, особливо дітей, не пити воду з колодязів до отримання даних аналізів санепідемстанції і не вживати городини без спеціальної її обробки.

Аварія сталася у понеділок увечері – з рейок зійшли 15 вагонів, в яких із Казахстану до Польщі перевозили жовтий фосфор. Шість цистерн зайнялися. До зони ураження потрапили 14 населених пунктів, в яких мешкає 11 тисяч людей.

Прем’єр-міністр Віктор Янукович заявив, що держава повинна забезпечити виплату компенсацій постраждалим від техногенної катастрофи на Львівщині.

Під час засідання уряду у середу Янукович наголосив, що може бути заподіяний збиток сільськогосподарським угіддям та худобі, які перебувають як у приватній, так і у колективній власності.

Голова уряду зазначив, що вже почали перерахування коштів із резервного фонду Кабміну.

Матеріали до теми:

• Катастрофа на Львівщині: медичні аспекти • Чи завдала шкоди фосфорна аварія на Львівщині сусідній Волині? • Єврокомісія пропонує допомогу Україні у ліквідації наслідків аварії під Львовом • Людський аспект техногенної аварії на Львівщині • Другий день ліквідації техногенної аварії на Львівщині • Техногенні катастрофи і відповідальність влади (Прямий ефір) • Які можливі наслідки горіння цистерн з отруйним фосфором у результаті аварії на Львівщині? Інтерв’ю з колишнім міністром екології та природного середовища Сергієм Курикіним • Як слід транспортувати небезпечні речовини? • Летючий фосфор. Залізнична аварія на Львівщині
XS
SM
MD
LG