Доступність посилання

ТОП новини

Будь-які спроби блокувати міжнародні військові навчання «Сі Бриз-2007» будуть припинятися правоохоронними органами, заявляє Міністр оборони України


Про це Анатолій Гриценко повідомив у четвер, перебуваючи з робочою поїздкою в Одесі.


Про це Анатолій Гриценко повідомив у четвер, перебуваючи з робочою поїздкою в Одесі: «Навчання будуть проведені. Якщо будуть акції протесту – в нашому демократичному суспільстві будь-хто має право на акції протесту – будь ласка, піднімайте плакат і висловлюйте свою точку зору. Будь-які спроби щось блокувати будуть локалізовані правоохоронними органами».

Міністр оборони зазначив, що є законодавчі підстави для проведення цих навчань. За словами Анатолія Гриценка, за відповідний закон двічі голосувала Верховна Рада, рішення затверджено Радою національної безпеки та оборони, Президентом України та урядом.

Анатолій Гриценко: «За цей закон голосували і Регіони, і соціалісти, тому центральна влада планує заходи загальнонаціонального масштабу. До таких заходів відноситься підготовка Збройних сил і військових навчань».

Міністр оборонив наголосив, що ті сили, які протестують проти військових навчань, фактично протестують проти своєї армії – проти того, щоб солдат був підготовлений і потім у бою зберіг своє життя і виконав завдання, адже якщо солдат не буде підготовлений, він загине.

Напередодні про початок акцій протесту проти проведення навчань «Сі Бриз-2007» заявили комуністи. У четвер антинатiвський пiкет проводили на територiї Морського вокзалу в Одесi.

На початку червня 2006 року у Феодосії навчання «Сі Бриз-2006» зірвали представники низки політичних сил (КПУ, Блок Вітренко, Партія регіонів та інші).

У липні цього року на території Одеської та Миколаївської областей в рамках програми НАТО «Партнерство заради миру» заплановані міжнародні тактичні навчання «Сі Бриз-2007» за участю 1,2 тис. військовослужбовців із 13 країн.
XS
SM
MD
LG