Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі суд заборонив акції протесту проти навчань «Сі Бриз 2007»


Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода. Представники відповідачів – організації «Єдіноє отєчєство» та обкому Компартії України, – на судове засідання не з’явилися. Раніше Комуністична партія оголосила про початок акцій протесту проти навчань «Сі Бриз-2007». Напередодні заступник Секретаря РНБО Ігор Дріжчаний заявив, що спроби блокувати проведення в Українi військових навчань «Сi Бриз» є порушенням закону. А міністр оборони в четвер наголосив, що правоохоронці припинятимуть будь-які спроби блокувати міжнародні військові навчання.


Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода.

Позов до суду подав Одеський міськвиконком.

Суд погодився з його думкою, що місця проведення акцій є вкрай важливими для життєдіяльності міста.

Представники відповідачів – організації «Єдіноє отєчєство» та обкому Компартії України, – на судове засідання не з’явилися.

Раніше Комуністична партія оголосила про початок акцій протесту проти навчань «Сі Бриз-2007».

Напередодні заступник Секретаря РНБО Ігор Дріжчаний заявив, що спроби блокувати проведення в Українi військових навчань «Сi Бриз» є порушенням закону: «Йдеться про допуск підрозділів іноземних військ на територію нашої держави для проведення п’яти військових навчань, одне з яких, спільно із Російською Федерацією вже проведено, ще чотири будуть проведені до кінця цього року. Дії, які будуть спрямовані на перешкоджання цим навчанням слід розцінювати, як дії, спрямовані на невиконання закону, з відповідними наслідками».

А міністр оборони в четвер наголосив, що правоохоронці припинятимуть будь-які спроби блокувати міжнародні військові навчання.

Перебуваючи в Одесі, Анатолій Гриценко нагадав, що для проведення цих навчань iснує законодавча база: Верховна Рада ухвалила закон про допуск підрозділів іноземних військ на територію України для їхнього проведення, а рішення про навчання затвердили Рада національної безпеки і оборони, Президент і уряд.

За словами міністра, будь-хто має право на акції протесту і може піднімати плакати і висловлювати свої погляди, але блокувати навчання правоохоронні органи не дадуть.

Міністр оборони наголосив, що ті сили, які протестують проти військових навчань, фактично протестують проти своєї армії, проти того, щоб солдат був підготовлений і потім у бою зберіг своє життя і виконав завдання – адже, «якщо солдат не буде підготовлений, він загине».

Українсько-американські військово-морські тактичні навчання «Сi бриз – 2007» за програмою «Партнерство задля миру» під егідою НАТО і за участі військових іще 11 держав відбудуться з 9 по 22 липня. Їхня сухопутна частина пройде на території Одеської і Миколаївської областей.

Минулого року попередні такі навчання «Сi бриз – 2006», які мали відбутися в Криму, змусила скасувати своїми діями низка політичних сил – Компартії, Блоку Наталі Вітренко, Партії регіонів тощо.
XS
SM
MD
LG