Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів не планує брати участі у позачерговій сесії Верховної Ради, яку скликає спікер Олександр Мороз


У суботу прес-служба Верховної Ради повідомила, що голова Ради V скликання Олександр Мороз видав розпорядження у зв’язку з вимогою 179 народних депутатів про скликання позачергової сесії на 31 липня. У суботу заступник керiвника фракцiї Партiї регiонiв Михайло Чечетов повiдомив, що у Партiї регiонiв не бачать реальних передумов для скликання позачергової сесiї. Лідери блоків «Наша Україна – Народна самооборона» та БЮТ розцінюють як нелегітимне розпорядження Олександра Мороза. Раніше Президент Віктор Ющенко заявив, що вважає непродуктивним продовження роботи Верховної Ради, оскільки вона неповноважна.


У суботу в інтерв’ю агентству «Iнтерфакс-Україна» заступник керiвника фракцiї Партiї регiонiв Михайло Чечетов повiдомив, що у Партiї регiонiв не бачать реальних передумов для скликання позачергової сесiї Верховної Ради V скликання 31 липня: «На наш погляд, на сьогоднi немає необхiдностi для проведення позачергової сесії».

Водночас заступник керiвника фракцiї Партiї регiонiв зазначив, що його не повiдомляли про проведення 31 числа позачергової сесiї.

А як передає кореспондент УНІАН, член президії політради Партії регіонів Борис Колесніков журналістам у Донецьку сказав, що Партія регіонів поки що не планує брати участі в позачерговій сесії Верховної Ради України V скликання, запланованій на 31 липня: «Партія регіонів у понеділок, о 14 годині проведе засідання Президії політради партії з підготовки до з’їзду і виборів. Це все заходи, окрім самого з’їзду, наступного тижня, в яких Партія регіонів братиме участь».

У суботу прес-служба Верховної Ради України повідомила, що голова Верховної Ради V скликання Олександр Мороз скликав позачергову сесію на 31 липня.

Згідно з повідомленням, спікер Мороз видав розпорядження у зв’язку з вимогою 179 народних депутатів України про скликання позачергової сесії.

Розпорядженням голови Верховної Ради V скликання, зокрема, визначено, що у ході позачергової сесії парламенту має бути розглянуто питання «Про рішення Конституційного Суду України від 9 липня 2007 року у справі про соціальні гарантії громадян» та чотири інші питання.

Раніше Президент Віктор Ющенко заявив, що вважає непродуктивним продовження роботи Верховної Ради, оскільки вона неповноважна.

Глава держави видав указ, що призначає позачергові вибори Ради на 30 вересня.

Опозиція розцінює як нелегітимне розпорядження Олександра Мороза

Лідер Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій Луценко охарактеризував як «агонію» те, що Мороз видав розпорядження про скликання 31 липня позачергової сесії Верховної Ради: «Я не сприймаю подібні його заяви, рішення та потуги, оскільки Верховна Рада нелегітимна».

«Коли Мороз скликає так звану позачергову сесію нелегітимної Верховної Ради, то переслідує лише свої особисті цілі», – наводить слова Юрія Луценка сайт razom.

Представниця партії «Наша Україна» Ксенія Ляпіна у коментарі кореспонденту УНІАН заявила, що вважає незаконним скликання позачергової сесії Верховної Ради, а ініціативу Олександра Мороза назвала «піаром за державні кошти».

За словами Ксені Ляпіної, усі, в тому числі й керівництво Верховної Ради, свідомі того, що зараз у складі парламенту немає 300 депутатів, а тому Верховна Рада не може вважатися легітимною. Вона нагадала, що ще раніше за рішенням того ж таки керівництва парламенту депутатам, які добровільно склали свої повноваження, повернули з Апарату парламенту трудові книжки. «Це зібрання не має і не може мати статусу засідання Верховної Ради», – заявила УНІАН представниця партії «Наша Україна».

Тим часом заступник лідера БЮТ Микола Томенко агенції УНІАН сказав, що намір провести позачергову сесію Верховної Ради України V скликання означає ревізію домовленостей щодо проведення дострокових парламентських виборів: «До офіційного початку передвиборчої кампанії відбувається спроба перегляду угоди, яка була підписана Віктором Ющенком, Віктором Януковичем та Олександром Морозом».

Микола Томенко також зазначив, що проведення позачергової сесії Верховної Ради V скликання негативно вплине на імідж Прем’єр-міністра України Віктора Януковича. За словами Томенка, Олександр Мороз вишукував будь-які причини, аби не допустити проведення позачергових виборів. При цьому Віктор Янукович виступав гарантом від коаліції, що вибори таки відбудуться.
XS
SM
MD
LG