Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК має сьогодні повторно розглянути питання про реєстрацію виборчого списку БЮТ


У вівторок Окружний адміністративний суд Києва постановив, що Центральна виборча комісія має повторно внести питання про реєстрацію виборчого списку Блоку Юлії Тимошенко до порядку денного, розглянути його і ухвалити рішення в формі постанови про реєстрацію кандидатів у депутати від блоку. Водночас ЦВК може ще оскаржити цю ухвалу протягом двох днів, повідомив у вівторок після оголошення судового рішення представник БЮТ на процесі, адвокат Володимир Пилипенко. Наприкінці минулого тижня Центрвиборчком не зареєстрував список кандидатів від Блоку Юлії Тимошенко на дострокові вибори Верховної Ради, хоча й не відмовив у реєстрації.


У вівторок Окружний адміністративний суд Києва постановив, що Центральна виборча комісія має повторно внести питання про реєстрацію виборчого списку Блоку Юлії Тимошенко до порядку денного, розглянути його і ухвалити рішення в формі постанови про реєстрацію кандидатів у депутати від блоку.

Усе це Центрвиборчком має зробити не пізніше середи, 15 серпня, – наступного дня після набуття чинності ухвали суду.

Водночас ЦВК може ще оскаржити цю ухвалу протягом двох днів, повідомив у вівторок після оголошення судового рішення представник БЮТ на процесі, адвокат Володимир Пилипенко.

Лідерка блоку Юлія Тимошенко на процесі знову висловила думку, що ЦВК не має жодних підстав відмовити БЮТ у реєстрації.

Наприкінці минулого тижня Центрвиборчком не зареєстрував список кандидатів від Блоку Юлії Тимошенко на дострокові вибори Верховної Ради, хоча й не відмовив у реєстрації.

Підставою стало те, що в списку БЮТ, на відміну від списків інших партій чи блоків, наведені не повні поштові адреси кандидатів, а тільки населені пункти, де ті живуть.
Прихильник БЮТ перед ЦВК
Представники БЮТ наголошують, що саме цього й вимагає від списку кандидатів українське законодавство. Повні адреси кандидатів БЮТ подав у супровідних документах.

Думки членів ЦВК розділилися. Висуванці опозиції погодилися з аргументами БЮТ, але їхніх голосів не вистачило для реєстрації.

Водночас висуванці коаліції в ЦВК вважають, що закон треба трактувати інакше. Вони вимагають від БЮТ внести у виборчий список повні адреси кандидатів у депутати.

БЮТ відмовляється виконати цю вимогу, яку називає незаконною.

Матеріали до теми:

• ЦВК звинувачує БЮТ у тиску, БЮТ не збирається виконувати вимоги ЦВК, Президент не бачить у підготовці до виборів «фундаментальних ексцесів» • БЮТ проти ЦВК • Суд не задовольнив позов Соцпартії до ЦВК щодо участі БЮТ та «Нашої України» у формуванні виборчих комісій, СПУ оскаржить це рішення • Європарламент стурбований, що ЦВК відкладає реєстрацію опозиційних партій на дострокові вибори в Україні • Центрвиборчком сформував усі 225 окружних виборчих комісій
XS
SM
MD
LG