Доступність посилання

ТОП новини

Таліби відпустили хворих жінок-заручниць


Віктор Єленський Київ, 14 серпня 2007. (RadioSvoboda.Ua) - Світ стежить за долею південнокорейських заручників, захоплених талібами в Афганістані. Вчора двоє хворих жінок-заручниць були звільнені.

Спочатку таліби передали двох жінок лідеру одного з племен на півдні Афганістану. Той, у свою чергу, передав їх співробітникам Червоного Хреста.

Мірзахан, член племені, який особисто брав участь у переговорах з талібами сказав: «Вони передали нам двох заручників. Ми ж передали їх до Міжнародного Червоного Хреста. З Божої ласки переговори йтимуть успішно, і інші заручники будуть звільнені упродовж трьох-чотирьох днів».

Співробітники Червоного Хреста, своєю чергою, доправили звільнених заручниць до будівлі представництва Червоного Хреста в Афганістані і там передали їх південнокорейській делегації. Халь Мохамед, член парламенту Афганістану і член групи переговірників зі звільнення заручників, підтверджує: «Так, я підтверджую, що вони на свободі. Переговори тривають, і зараз я налаштований більш оптимістично. Я на 95 % упевнений: якщо Бог дасть, інших заручників теж не вб’ють».

Офіційний представник МЗС Південної Кореї також підтвердив, що заручниці вже передані представникам Сеулу. Таліби називають своє рішення звільнити двох важкохворих жінок-заручниць жестом доброї волі. Міжнародна спільнота закликає їх звільнити решту 19 заручників.

У провінції Газні, де відбуваються переговори з керівництвом Талібану, журналістам заборонено брати інтерв’ю, робити фото- і телезйомки. Власті вважають, що терористи намагаються використати медіа у своїх цілях. Групу з 23 громадян Кореї таліби захопили 19 липня. В обмін на їхнє звільнення вони вимагали випустити з афганських в’язниць 23 своїх соратників. Коли ультиматум не був виконаний, бойовики стратили двох заручників-чоловіків.
XS
SM
MD
LG