Доступність посилання

ТОП новини

Президент вважає недостатніми дії урядовців з ліквідації лісової пожежі на Херсонщині


Під час робочої поїздки у Херсонську область Віктор Ющенко, зокрема, назвав повільним процес залучення до гасіння пожежі міністерств і відомств, у тому числі Міністерства оборони. Президент сьогодні відвідав місцевий штаб з ліквідації стихійного лиха. Раніше Віктор Ющенко доручив Міноборони залучити додаткові підрозділи для ліквідації стихійного лиха на Херсонщині. Пожежі спалахнули вчора в кількох районах області і поширювалися швидкими темпами. В інтерв’ю Радіо Свобода директор Департаменту сил цивільного захисту МНС Григорій Марченко повідомив, що сильний вітер і спека ускладнюють роботу пожежників. Усього від пожеж потерпіли понад три з половиною тисячі гектарів лісу. Наразі загрози населеним пунктам, жертв та потерпілих немає.


Під час робочої поїздки у Херсонську область Віктор Ющенко, зокрема, назвав повільним процес залучення до гасіння пожежі міністерств і відомств, у тому числі Міністерства оборони.

Президент сьогодні відвідав місцевий штаб з ліквідації стихійного лиха.

Раніше Віктор Ющенко доручив Міноборони залучити додаткові підрозділи для ліквідації стихійного лиха на Херсонщині.

До рятувальних робіт уже залучили додаткові підрозділи Міністерства з питань надзвичайних ситуацій – для допомоги рятувальникам до Херсонщини спрямували підрозділи МНС з Дніпропетровської, Запорізької та Одеської областей.

Пожежі спалахнули вчора в кількох районах області і поширювалися швидкими темпами.

Рятувальні роботи від учора тривають у Цюрупинському та Голопристанському районах Херсонської області.

В інтерв’ю Радіо Свобода директор Департаменту сил цивільного захисту МНС Григорій Марченко повідомив, що сильний вітер і спека ускладнюють роботу пожежників: «Причини встановити важко, цим займається спеціальна група – Служба безпеки, МВС. Не виключається і людський фактор. Але не виключається і самозагорання. У більшості випадків це поширення з одного осередка, коли на 200–300 метрів перелітають частини полум’я і переносяться сильним вітром. Ведеться боротьба на рівні стабілізації. Сподіваємось до кінця дня, коли рівень температури дещо знизиться, ми постараємося перейти до ліквідації пожежі».

За інформацією МНС, станом на ранок в Херсонській області горіли півтори тисячі гектарів насаджень.

Усього від пожеж потерпіли понад три з половиною тисячі гектарів лісу.

Учора з деяких населених пунктів Голопристанського району області почали евакуйовувати людей.

Наразі МНС повідомляє, що загрози населеним пунктам, жертв та потерпілих немає.

Минулого тижня подібні пожежі палали в Миколаївській та Запорізькій областях.
XS
SM
MD
LG