Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ проти ЦВК


Тетяна Ярмощук Київ, 14 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні окружний адміністративний суд Києва розгляне позов БЮТ щодо бездіяльності ЦВК у питанні реєстрації списку блоку.

Блок Юлії Тимошенко сподівається, що окружний адміністративний суд вже сьогодні поставить крапку у питанні нереєстрації блоку. Олег Білорус заявив: «Для цього є всі законні підстави. БЮТ не порушив ніякого закону. Прагнучи будувати перешкоди на шляху до реєстрації, до участі у короткій виборчій кампанії, противники БЮТ сприяли тому, що БЮТ лише підвищує свій рейтинг».

Учора ж Президент звернувся до Центральної виборчої комісії із проханням повторно розглянути реєстрацію списку БЮТ. Заступниця керівника Секретаріату Президента Марина Ставнійчук: «Звертаюся з проханням до ЦВК – ще раз повернутися до питання реєстрації кандидатів у народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко у добровільному порядку, не очікуючи судового вирішення адміністративного позову БЮТу до ЦВК».

На думку Марини Ставнійчук, ЦВК мала всі підстави зареєструвати список БЮТ, оскільки документи відповідають необхідним вимогам.

Чи ЦВК, а також правляча коаліція, яка має більшість у ЦВК, зацікавлені у тому, щоб цей конфлікт припинити?

Скандал навколо Блоку Юлії Тимошенко буде вирішений якомога скоріше, каже політолог Сергій Таран: «ЦВК, а також правляча коаліція, яка має більшість у ЦВК, зацікавлені у тому, щоб цей конфлікт припинити. Чи то через суд, чи то через певні інші поступки, але це питання буде вирішене. Важко говорити, чи це вирішить суд. Але, звичайно, для ЦВК було б краще, щоб це вирішив суд. Тоді б вийшло так, що ніхто нікому не поступився, всі залишилися при своїй позиції, просто так вирішив суд. Але якщо так не станеться, все одно ЦВК йтиме на поступки, оскільки цей конфлікт не вигідний конкурентам БЮТ. Оскільки вже тиждень увага прикута саме до цього блоку».

Члени ЦВК від коаліції вимагали відмовити в реєстрації БЮТу через відсутність повних поштових адрес у виборчому списку в графі «місце проживання». Тоді як в автобіографіях кандидатів у депутати від БЮТу вказані повні поштові адреси.
XS
SM
MD
LG