Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України розпочало розслідування щодо звинувачень служби протоколу уряду на адресу українського посольства в Росії у перешкоджанні візитові до Москви Віктора Януковича


Як заявив в інтерв’ю Радіо Свобода Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, МЗС проведе службове розслідування з цього приводу. «Я щиро сподіваюсь, що цього не було, але якщо буде підтверджено хоча би на одну соту долі, що була певна протидія керівникові виконавчої гілки влади, я буду змушений вжити надзвичайно жорстких заходів», – сказав Арсеній Яценюк. Вчора український прем’єр відвідав авіаційно-космічний салон у Московській області Росії, на якому відбулася його зустріч з Президентом Росії Владіміром Путіним.


Як заявив в інтерв’ю Радіо Свобода Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, МЗС проведе службове розслідування з цього приводу. Міністр стверджує, що це звинувачення його дуже збентежило, і він вирішив негайно провести службове розслідування.

Сьогодні ввечері їде робоча група до Москви, повідомив міністр, і після цього буде ухвалено об’єктивне рішення.

«Я щиро сподіваюсь, що цього не було, але якщо буде підтверджено хоча би на одну соту долі, що була певна протидія керівникові виконавчої гілки влади, я буду змушений вжити надзвичайно жорстких заходів», – сказав Арсеній Яценюк.

Вчора український прем’єр відвідав авіаційно-космічний салон у Московській області Росії, на якому відбулася його зустріч з Президентом Росії Владіміром Путіним.

******** А щодо газових питань у взаєминах із Росією Арсеній Яценюк сказав, що переговори стосовно поставок російського газу в Україну практично зірвані.

Міністр повідомив, що надіслав відповідну інформацію Президентові і Прем’єр-міністрові України.

«Адже за міждержавною угодою у нас вже повинен бути готовий і підписаний протокол про поставки газу на 2008 рік, чого зроблено не було, тому що ні директив немає, ні складу урядової делегації. Можливо, хтось якісь переговори проводить, але тоді такі переговори мають неофіційний характер», – наголосив Арсеній Яценюк.

Матеріали до теми:

• Віктор Янукович під час візиту до Росії в вівторок тричі зустрівся з Владіміром Путіним • Візит Віктора Януковича до Москви: для участі у відкритті авіасалону чи заради чогось іншого? • Віктор Ющенко критикує уряд через соціальні ініціативи і оборонний комплекс
XS
SM
MD
LG