Доступність посилання

ТОП новини

Росія «здивована» критикою на адресу її експедиції на Північний полюс


Міністр закордонних справ Канади Пітер МакКей назвав російську експедицію «шоу» і заявив, що вона відбулась у канадських територіальних водах. Заступник речника Держдепартаменту США Том Кейсі відкинув можливість якихсь юридичних наслідків російської експедиції.

За словами міністра закордонних справ країни Серґея Лаврова, експедиція мала отримати докази того, що російський континентальний шельф поширюється до Північного полюсу.

Серґей Лавров зазначив, що питання про можливе збільшення економічної зони Росії будуть вирішувати на базі міжнародного права.

Учора два російські глибоководні апарати занурились на понад 4 тисячі метрів вглиб Північного Льодовитого океану і встановили на його дні російський прапор, зроблений із титану.

Міністр закордонних справ Канади Пітер МакКей назвав російську експедицію «шоу» і заявив, що вона відбулась у канадських територіальних водах.

«Не існує жодних сумнівів у суверенітеті Канади над Арктикою. Ми це заявили цілком чітка. Ми вже давно встановили, що це канадські води і канадська власність», – наголосив голова канадського МЗС.

Заступник речника Держдепартаменту США Том Кейсі відкинув можливість якихсь юридичних наслідків російської експедиції.

«Не знаю достеменно, який прапор вони встановили – металевий, гумовий чи просто простирадлом, – та в будь-якому разі їхні претензії не мають жодної юридичної сили», – наголосив представник Держдепартаменту США.
XS
SM
MD
LG