Доступність посилання

ТОП новини

Сеул стверджує, що Талібан погодився звільнити 19 корейських заручників


Кирило Булкін Київ, 29 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Президентська адміністрація Південної Кореї заявила, що бойовики руху «Талібан» мають намір звільнити 19 південнокорейських заручників, яких вони утримували в полоні упродовж шести тижнів. Заява про можливе звільнення заручників з’явилася після закритих переговорів між південнокорейськими дипломатами та представниками «Талібану».

Речник уряду Сеула, столиці Південної Кореї, Чон Го-сьйон, заявив, що 19 осіб, яких таліби утримують у полоні, будуть звільнені в обмін на виведення південнокорейських військ з Афганістану та обіцянку не надсилати більше до цієї країни християнських гуманітарних працівників.

Наразі Сеул уже заявив, що до кінця 2007 року виведе 200 своїх військових, які перебувають в Афганістані, але не беруть участі в бойових діях. Що ж до заручників, то в заяві південнокорейської сторони наголошується: вони не перебували в країні як місіонери, а виконували гуманітарну місію.

Про дату можливого звільнення заручників не повідомляється

Родичі бранців «Талібану» з надією сприйняли повідомлення південнокорейського уряду. Однак ця надія нерозривно пов’язана з болем: адже двох заручників-чоловіків таліби стратили. Представник родин південнокорейських заручників, Ча Сунґ-мін, нагадав про це, виступаючи в Сеулі після появи обнадійливого президентського повідомлення: «У наших серцях біль утрати. Ми глибоко сумуємо за жертвами, Шім Сунґ-міном та пастором Бай Хьюнґ-Кью, які були вбиті».

19 липня цього року таліби захопили 23 південнокорейських заручників, коли ті подорожували з Кабула в Кандаґар. Після вбивства двох чоловіків бойовики звільнили двох жінок і оголосили це «жестом доброї волі». Це сталося раніше в серпні цього року.
XS
SM
MD
LG