Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ оскаржує в суді нереєстрацію його ЦВК на дострокові вибори Верховної Ради


Про це лідерка блоку Юлія Тимошенко у суботу повідомила журналістам. Кількасот прихильників БЮТ вимагають біля будівлі Центральної виборчої комісії зареєструвати блок на вибори Верховної Ради. Тим часом у Партiї регiонiв не сумнiваються, що БЮТ буде зареєстрований у ЦВК. Таку думку один з лiдерiв Партiї регiонiв Василь Горбаль висловив у суботу в інтерв’ю журналiстам у Києві. Центральний штаб блоку «Наша Україна – Народна самооборона» називає політичним замовленням нереєстрацію ЦВК виборчого списку БЮТ. Виборча кампанія стартувала 2 серпня, а дострокові вибори до Верховної Ради призначено на 30 вересня.


Про це лідерка блоку Юлія Тимошенко у суботу повідомила журналістам: «Сьогодні звернемося в Адміністративний суд Печерського району, окружний суд із проханням оцінити правильність оформлення документів поданих БЮТ для реєстрації».

За її словами, БЮТ має намір звернутися до Президента Віктора Ющенка й до голови ЦВК Володимира Шаповала.

Кількасот прихильників Блоку Юлії Тимошенко вимагають біля будівлі Центральної виборчої комісії зареєструвати блок на вибори Верховної Ради. Прихильники одягнені в одяг із символікою БЮТ.

Тим часом у Партiї регiонiв не сумнiваються, що БЮТ буде зареєстрований у ЦВК. Таку думку один з лiдерiв Партiї регiонiв Василь Горбаль висловив у суботу в інтерв’ю журналiстам у Києві.

За словами Горбаля, заява лiдерки БЮТ про нiбито причетнiсть Партiї регiонiв до вiдмови ЦВК реєструвати виборчий список БЮТ – це передвиборнi технології: «БЮТ, коли робить такi заяви, реалiзує свої передвиборнi технології».

Центральний штаб блоку «Наша Україна – Народна самооборона» називає політичним замовленням нереєстрацію ЦВК виборчого списку БЮТ.

«Ми заявляємо, що рішення ЦВК є відвертим політичним замовленням та проявом політичних репресій, які спрямовані на перешкоджання участі у виборчому процесі потужної демократичної сили і майбутнього партнера нашої політичної сили по демократичній коаліції у Верховній Раді VI скликання – Блоку Юлії Тимошенко», – сказано у заяві, розміщеній на сайті блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

ЦВК у суботу зареєструвала блок «Наша Україна – Народна самооборона», партію «Всеукраїнське об’єднання „Свобода“» та блок Литвина.

Виборча кампанія стартувала 2 серпня, а дострокові вибори до Верховної Ради призначено на 30 вересня.

Матеріал до теми:

• Центрвиборчком не зареєстрував виборчий список БЮТ, але й тим часом не відмовив у реєстрації

• ЦВК у суботу зареєструвала блок «Наша Україна – Народна самооборона», партію «Всеукраїнське об’єднання „Свобода“» та Блок Литвина
XS
SM
MD
LG