Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні в Україні відзначають День Державного прапора


З нагоди свята Президент Віктор Ющенко поклав у Києві квіти до пам’ятників видатним українським діячам – Тарасові Шевченку, Михайлові Грушевському і Володимирові Великому. За словами Президента, під рідним знаменом український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. «З ним ішли у бій, за нього віддавали життя. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня», – зазначив голова держави у вітанні із Днем Державного прапора України. А у Криму підняли найбільший державний прапор – полотнище завдовжки 21 і завширшки 14 метрів.


«Наш прапор – це символ свободи і незалежності, слави і відродження України», – мовиться у вітанні Президента Віктора Ющенка, яке оприлюднила прес-служба голови держави.

За словами Віктора Ющенка, під рідним знаменом український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність.

«З ним ішли у бій, за нього віддавали життя. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня», – зазначив голова держави у вітанні із Днем Державного прапора України.

У Києві з цієї нагоди стартувала громадська ініціатива під назвою «Жовто-блакитний – національна гордість України».

З нагоди свята Президент Віктор Ющенко поклав у Києві квіти до пам’ятників видатним українським діячам – Тарасові Шевченку, Михайлові Грушевському і Володимирові Великому.

За повідомленням прес-служби Президента, також голова держави вшанував пам’ять жертв Голодомору 1932–33 років хвилиною мовчання та поклав квіти до могили Невідомого солдата.

В урочистостях взяли участь Прем’єр-міністр Віктор Янукович, секретар РНБО Іван Плющ, інші представники уряду, Київської облдержадміністрації, народні депутати, представники громадськості та церковні діячі.

А у Криму до Дня незалежності України підняли найбільший державний прапор. Полотнище українського прапора завдовжки 21 і завширшки 14 метрів синьо-жовтих кольорів на парашуті буксирували катером на відстань близько 10 кілометрів над Каламітською затокою.

День Державного прапора відзначають в Україні, починаючи з 2004 року.

Президент Віктор Ющенко ініціює загальнонаціональний проект «Український прапор у кожну сім’ю»

За повідомленням прес-служби Президента, акція запланована на 3 роки й розділена на 4 етапи.

На першому етапі прапорами забезпечать сільські ради і школи; на другому етапі прапори отримають районні школи й жителі районних центрів; на третьому – державні установи, навчальні заклади міст і обласних центрів; на четвертому етапі прапорами забезпечать кожну родину, повідомила прес-служба Президента.

Матеріали до теми:

• День Державного прапора України • У Криму до Дня незалежності України піднімуть найбільший державний прапор
XS
SM
MD
LG