Доступність посилання

ТОП новини

КВУ: Процедура голосування в Одесі і області проходила «вільно і прозоро»


За оцінкою КВУ, найбільшою проблемою є стан списків виборців і компетентність членів виборчих комісій.

Таку заяву на прес конференції зробив голова обласної організації Комітету виборців України Анатолій Бойко, повідомив кореспондент Радіо Свобода.

Щоправда, Бойко наголосив, що ситуація може значно змінитися після підрахунку голосів.

Представники КВУ в регіоні мають намір спостерігати за підрахунком голосів до часу підписання протоколів окружними виборчими комісіями.

За оцінкою КВУ, найбільшою проблемою є стан списків виборців і компетентність членів виборчих комісій. «Стан списків ми оцінюємо як критичний і гірший, ніж у 2006 році», – сказав Анатолій Бойко.

Серед наявних проблем на прес конференції в Одесі були названі порушення процедури відкриття дільниць, проблеми з доступом спостерігачів на виборчі дільниці, випадки відмови у наданні інформації журналістам, нестача або перебільшення кількості бюлетенів для голосування на дільницях. Зафіксовані й факти агітації і порушення виборчого законодавства.

«Тим часом, ми не маємо підстав твердити про скоординовану кампанію фальсифікації виборів із боку будь якої політичної сили. Органи МВС здійснювали належне спостереження за дотриманням громадського ладу під час голосування», – зазначив голова обласної організації Комітету виборців України.

Анатолій Бойко розповів і про дивний випадок, що стався у день голосування 30 вересня: на одній із дільниць Одеси чоловік розірвав бюлетень для голосування дружини, коли вона відмовилась показати йому свій вибір.
XS
SM
MD
LG