Доступність посилання

ТОП новини

Представники коаліції в Верховній Раді 5-го скликання «взяли до розгляду» проект держбюджету на 2008 рік, опозиція критикує це зібрання


Опозиція вважає це зібрання Верховної Ради 5-го скликання незаконним і погрожує спікерові кримінальними справами. Зокрема, БЮТ звернувся до Генпрокуратури з відповідною заявою. Президент Віктор Ющенко напередодні заявив, що вважає це засідання пiаром для представників коаліції за рахунок державного бюджету. Так само БЮТ вважає намір народних депутатів 5-го скликання зібратися сьогодні на засідання в парламенті незаконною передвиборною саморекламою. Коаліціянти відкидають звинувачення опозиції.

Депутати від більшості також проголосували за створення робочої групи, яка має доробити проект і підготувати його до першого читання.

У засіданні взяли участь 262 депутати.

Опозиція вважає це зібрання Верховної Ради 5-го скликання незаконним і погрожує спікерові кримінальними справами.

Зокрема, БЮТ звернувся до Генпрокуратури з відповідною заявою.

Представник блоку Валерій Писаренко в інтерв’ю Радіо Свобода заявив: «За проведення сесії врозріз із законом сьогодні пан Мороз може нести кримінальну відповідальність. Йдеться про те, що сьогодні щомісяця витрачаються кошти, передбачені бюджетом на утримання Верховної Ради. А що Верховної Ради вже не існує як легітимного органу, то будь-яке проведення засідання і витрачання таких коштів є порушенням закону».

Коаліціянти відкидають звинувачення опозиції.

Комуніст Ігор Алексеєв заявляє: «Ми беремо участь [у засіданні], щоб не зривати такий важливий для України бюджетний процес. Ми вважаємо, що Верховна Рада діє до складення присяги депутатами нового скликання».

Президент Віктор Ющенко напередодні заявив, що вважає це засідання Верховної Ради пiаром для представників коаліції за рахунок державного бюджету.

Так само БЮТ вважає намір народних депутатів 5-го скликання зібратися сьогодні на засідання в парламенті незаконною передвиборною саморекламою.

Із такою заявою Юлія Тимошенко виступила в середу в Дніпропетровську.

«Щодо сесії, яку збирається провести Мороз, – на мій погляд, це невід’ємна частина рекламної кампанії соціалістів, комуністів і Партії регіонів, на яку незаконно витрачаються державні кошти», – наголосила Тимошенко, слова якої цитує прес-служба її блоку.

Лідерка БЮТу нагадала, що, відповідно до законодавства, на кампанію з виборів дозволяється витрачати гроші тільки з фонду партій.

«Якщо незаконно збираються витрачати державні кошти на трансляцію й на забезпечення роботи нелегітимної Верховної Ради, тоді, безумовно, за це повинна настати відповідальність перед законом», – заявила Юлія Тимошенко.

Представники опозиції, а також і Президент уже не раз наголошували, що Верховна Рада 5-го скликання є неповноважною. Саме на цій підставі Віктор Ющенко видав третій указ про її розпуск і призначення дострокових парламентських виборів на 30 вересня.

Матеріали до теми:

• Розпущені розглядатимуть бюджет
XS
SM
MD
LG