Доступність посилання

ТОП новини

«Порушень у день голосування на Одещині було багато, але підстав для скасування результатів немає»


Петро Каландирець За повідомленнями спостерігачів від обласного відділення Комітету виборців України, ситуація в регіоні в день голосування була дещо напруженою. Від різних політичних сил надходять повідомлення про різноманітні, в тому числі навмисні, на їхню думку, порушення виборчого законодавства.

За повідомленнями спостерігачів від обласного відділення Комітету виборців України, ситуація в регіоні в день голосування була дещо напруженою. Від різних політичних сил надходять повідомлення про різноманітні, в тому числі навмисні, на їхню думку, порушення виборчого законодавства.

Зокрема, активісти КПУ повідомляють про кілька спроб підкупу виборців в день голосування у райцентрі Ананьїв Одеської області (136-й виборчий округ), а представники БЮТ – про спробу вкидання бюлетенів до скрині для голосування в Одесі.

Представники КВУ фіксують низку якість списків виборців. Відсутні не лише багатоквартирні будинки, але і цілі вулиці. «Через це на виборчих дільницях виникають конфлікти», – каже керівник інформаційно-аналітичного відділу Одеської обласної організації КВУ Олег Константінов.

30 вересня обласна організація Комітету виборців України зафіксувала у кількох округах області факти недопущення на виборчі дільниці спостерігачів від Блоку Юлії Тимошенко. Константінов стверджує, що КВУ нині не має підстав вважати перебіг голосування недемократичними. Але, каже він, «суттєві порушення можуть бути зафіксовані вже ввечері 30 вересня чи вночі під час підрахунку голосів. Ситуація залишається напруженою».

Навіть мер Одеси вважає виборчі списки недосконалими

Тим часом міський голова Одеси Едуард Гурвіц висловив сподівання, що мешканці Одеси виявлять активність і прийдуть на виборчі дільниці.

Гурвіц назвав найважливішою проблемою цьогорічної виборчої кампанії недоліки у списку виборців. «Ми створили у кожному районі міста групи, які мали поліпшити якість списків виборців, але поки в країні не буде електронного реєстру виборців, будь-яка робота в цьому напрямку не матиме успіху», – наголосив одеський міський голова.

Побоювання мера Одеси та Комітету виборців України, схоже, не були безпідставними: студент Одеського політехнічного університету Сергій Мельничук, голосуючи вперше в житті, з’ясував, що викреслений зі списків як давно померлий.
XS
SM
MD
LG