Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура України: Росія погодилася надати на аналіз зразки діоксину свого виробництва для розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка


У повідомленні Генеральної прокуратури України мовиться, що в середу вона отримала згоду Генпрокуратури Росії на свій запит про таке дослідження, який українська сторона надіслала в грудні минулого року. Заступник голови Секретаріату Президента Олександр Чалий цієї ж середи заявив, що найближчим часом у Росії працюватиме українсько-російська експертна група у справі отруєння Віктора Ющенка. За його словами, домовленостей із Генпрокуратурою Російської Федерації досягли після того, як Президент України публічно звинуватив Росію у блокуванні слідства. У вівторок Віктор Ющенко заявив, що Росія гальмує розслідування справи про його отруєння у 2004 році.

У повідомленні Генеральної прокуратури України мовиться, що в середу вона отримала згоду Генпрокуратури Росії на свій запит про таке дослідження, який українська сторона надіслала в грудні минулого року.

Водночас у Генеральній прокуратурі Росії заявили, що отримали таке звернення від України 7 вересня, навела слова чергового прокурора газета «Комерсант-Україна».

Заступник голови Секретаріату Президента Олександр Чалий цієї ж середи заявив, що найближчим часом у Росії працюватиме українсько-російська експертна група у справі отруєння Віктора Ющенка.

За його словами, домовленостей із Генпрокуратурою Російської Федерації досягли після того, як Президент України публічно звинуватив Росію у блокуванні слідства.

У вівторок Віктор Ющенко заявив, що Росія гальмує розслідування справи про його отруєння у 2004 році.

«Зроблений аналіз діоксину з усіх лабораторій світу, крім російської. Сподіваємось, що в майбутньому будуть зроблені ці дослідження. Ті три чоловіки, які найбільш потрібні для слідства, сьогодні перебувають у Росії. На запит Генеральної прокуратури, в тому числі й грудневий, який я особисто передав і попросив Президента Росії надати всіляку допомогу, щоб ці люди постали перед українським слідством, поки що відповіді немає», – сказав Ющенко під час перебування в Дніпропетровській області.

Напередодні він заявив про це саме в інтерв’ю низці провідних західних видань.

Після отруєння у вересні 2004 року тодішнього кандидата на Президента Віктора Ющенка встановили, що його отруїли одним із різновидів високоотруйної сполуки – діоксину.

Це викликало не підтверджені досі припущення про можливу причетність Кремля. Москва таку причетність відкидає.
XS
SM
MD
LG